Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia se chce rozloučit s Vaniakem výhrou nad Boleslaví

Praha - Páté kolo první fotbalové ligy odstartuje dnešní předehrávkou mezi Slavií Praha a Mladou Boleslaví. Utkání se ponese v duchu rozloučení brankáře Martina Vaniaka s aktivní kariérou. Domácí mu budou chtít věnovat vítězství, Boleslav však chce potvrdit svůj dobrý vstup do soutěže a zaútočit na první místo tabulky. Rozloučení s "Čarodějem" Vaniakem, který ve Slavii působil od roku 2007 a předtím oblékal dres Olomouce, Drnovic nebo Mostu, proběhne čtvrt hodiny před úvodním výkopem. Průběh akce s podtitulem "Od zítřka nečaruji" prý bude překvapením pro hráče i fanoušky.

Ilustrační foto

"Chtěl bych, abychom zvítězili a výhru mohli věnovat právě Martinovi," řekl trenér Slavie Michal Petrouš. "Nejenom kvůli Martinovi bych si přál, aby přišlo co nejvíc diváků a aby po zápase odcházeli ze stadionu spokojení," dodal. 

Ví však, že Slavii nečeká nic lehkého. "Boleslav je ve fazoně, na špičce tabulky. Je to pro nás o to větší motivace proti ní uspět. Máme čtyři body z posledních dvou zápasů, to by nám mohlo dodat sebevědomí. Věřím, že to nakonec skončí šťastně pro nás," řekl Petrouš, který znovu nebude mít k dispozici nemocného Adama Hlouška.

Radost hráčů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Mladá Boleslav vstoupila do sezony velmi dobře, když na úvod remizovala s Jabloncem, ale pak porazila Slovácko, Ostravu i Žižkov. Navíc dostala jediný gól. V případě pátečního vítězství se dostane před Spartu na první místo, jelikož Letenské čeká duel s Plzní až v pondělí.



"Chceme v každém utkání navázat na předchozí aktivní výkony bez rozdílu, zda hrajeme doma, nebo venku," uvedl trenér Miroslav Koubek. "Jedeme na Slavii s vědomím, že nás čeká soupeř hodně toužící po bodech, protože jich moc nemá. Bude tedy odhodlaný, soustředěný a možná i hodně agresivní. Čeká nás velmi těžké utkání, ve kterém přesto budeme chtít vytěžit co nejvíce," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články