Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slavia rozstřílela Jablonec, Jihlava je v semifinále Tipsport ligy

Praha - Zimní fotbalový turnaj Tipsport liga zná už dva jisté postupující do semifinále. K Hradci Králové ze skupiny B se připojil obhájce loňského prvenství Jihlava, která ve skupině C porazila Znojmo 2:1. Prakticky jistý postup má už i Olomouc, ve skupině A se rozhodne mezi Libercem a Slavií Praha, která rozstřílela Jablonec 4:0.

Červenobílí vyhráli i svůj druhý zápas v turnaji a zatím neinkasovali. Ve slávistickém dresu se poprvé představily dvě nové posily - brankář Matej Rakovan a útočník Martin Fenin. Svůj premiérový gól si připsal osmnáctiletý mladík Robert Hrubý.

"Fenin je tady teprve třetí den. Trénoval s námi třikrát, ale je na něm vidět, že kvalitu má. Samozřejmě v poslední době pravidelně nenastupoval, to manko znát je. Je u něj trochu méně pohybu, ale na to máme dostatek času. Má dobrý výběr místa, zpracování. Jsem rád, že zvýšil konkurenci v útoku, kde nás tlačila bota," řekl trenér Petr Rada.

Ve druhém duelu skupiny A mistrovský Liberec překvapivě podlehl druholigovým Bohemians 1905 0:3 a utrpěl první prohru na turnaji. O postup do semifinále se tak v přímém souboji utká se Slavií.

Jihlava potvrdila, že se jí v zimní přípravě znovu daří. Vysočina prošla skupinou C bez porážky a postup stvrdila vítězstvím 2:1 nad druholigovým Znojmem.

Kouč František Komňacký přesto nebyl úplně spokojený. "Tentokrát náš výkon nebyl zcela podle mých představ. Chyběla nám větší přesnost v koncovce. I když tento turnaj bereme jako přípravu, pokusíme se obhájit loňské prvenství," řekl Komňacký.

Ve znojemském dresu se představil bývalý reprezentant Marek Heinz, který si hledá angažmá poté, co přestal nastupovat v Olomouci. V minulých dnech odmítl nabídku Příbrami, nyní by mohl zakotvit ve druhé lize.

"Chci raději hrát někde v klubu, kde je dobrá atmosféra, a ne hrát o záchranu a stresovat se. Znojmo mi přijde jako velice sympatický klub. Teď schází to, aby se kluby mezi sebou domluvily," uvedl Heinz pro znojemskou klubovou televizi.

Ve stejné skupině Brno porazilo Slovácko 2:0, oba góly přitom vstřelilo až v poslední půlhodině. "Měli jsme tlak, v koncovce jsme se však trápili. Potěšilo mě, že jsme moc nechybovali v obraně a soupeře nepouštěli do střeleckých příležitostí," uvedl kouč Brna Petr Čuhel.

V berounské skupině B Dukla Praha porazila druholigové Táborsko 2:1, nic už se nemohlo změnit na tom, že do semifinále půjde Hradec Králové, který by měl i v případě bodové rovnosti lepší vzájemnou bilanci.

Postup má prakticky jistý už i Olomouc. Hanáky by mohla z prvního místa ve skupině D sesadit pouze druholigová Karviná, to by ale musela v závěrečném duelu deklasovat Orlovou alespoň o devět branek.

Výsledky

Slovan Liberec - Bohemians 1905 0:3 (0:1), Slavia Praha - Baumit Jablonec 4:0 (2:0), Dukla Praha - MAS Táborsko 2:1 (1:1), Dynamo České Budějovice - Viktoria Žižkov 0:2 (0:0), Vysočina Jihlava - 1. SC Znojmo 2:1 (1:1), 1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0), Karviná - Frýdek-Místek 5:2 (1:1)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články