Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia pustí fanoušky na zápas s Baníkem jen na občanku

Praha - Poprvé v historii si fotbalové kluby vybírají, které fanoušky pustí na stadion a které ne. Baník a pražská Slavia se domluvily, že na pondělní zápas pustí jen ty, které si u pokladny prověří podle občanky. Na vstupence pak bude celé jméno a datum narození. Kluby chtějí tímto bezpečnostním opatřením předejít problémům podobným na konci února v Brně.

Pražská Slavia a Baník se kvůli řádění fanoušků na zápase Baníku a Brna před čtrnácti dny dohodly, že budou prodávat vstupenky konkrétním lidem. Kdo však bude chtít koupit vstupenku třeba kamarádovi a nemá kopii jeho občanky, má smůlu. Fanouškům se takový postup nelíbí. "Bydlím 100 kilometrů od Prahy a už sem kvůli tomu nepojedu," stěžuje si Jaroslav Randáček.

V Praze nedávají lístky hlavně Polákům a lidem s bydlištěm v okolí Ostravy. Fanoušci si mohou koupit maximálně dva lístky. Baník, který jich dostal k dispozici 610 pro celý sektor hostů, ale prodával i po deseti. "Je to zejména pro fanoušky z větších vzdáleností," vysvětluje mluvčí ostravského Baníku Igor Bruzl.


Baník všechny lístky vyprodal už ve středu dopoledne - čtyři dny po zahájení prodeje. Na pražskou Slavii si vstupenky přišlo zatím koupit 13 tisíc fanoušků. "Je to skvělý, aktivní a velmi odpovědný krok. Vážím si toho a myslím, že ukazují cestu, kudy se vydat," tvrdí ministr vnitra Ivan Langer.

Ostravský klub ale nemůže vyloučit, že vstupenky prodal i pěti fanouškům, kteří byli odsouzeni právě za výtržnosti na zápase v Brně. Tři z nich dostali veřejně prospěšné práce a do jejich vykonání nesmějí navštěvovat zápasy pořádané ČMFS.


Podle Bruzla ještě klub nedostal od státního zastupitelství vyjádření, zda tito lidé mají zákaz vstupu na stadion. "V zahraničí by zřejmě dostali zákaz vstupu na stadion a museli by se hlásit na probační službě. U nás přijdou v pondělí na fotbal - je to informace, která by měla zajímat především policii," myslí si mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

V den zápasu už nikdo lístek nesežene - prodávat se totiž nebudou. Slavia posílí i pořadatelskou službu a nebude na stadionu prodávat alkohol.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články