Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slavia propadla v Jablonci, vedení bude jednat o trenérovi

Jablonec - Fotbalisté Jablonce rozdrtili v utkání 6. kola první ligy Slavii 4:0 a znovu dokázali, že jsou střelecky nejproduktivnějším týmem v soutěži. V posledních čtyřech kolech nastříleli dohromady 18 gólů a David Lafata jasně vede střeleckou tabulku s deseti zásahy. Jablonec je jen dva body za Spartou, ale ta má pondělní dohrávku s Viktorií Žižkov k dobru. České Budějovice pod novým trenérem Františkem Ciprem remizovali s Baníkem Ostrava 0:0. Oba týmy si tak připsaly první bod v této sezoně.

Trenér Michal Petrouš
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

Trenér Slavie Michal Petrouš po porážce 0:4 v Jablonci těžko hledal slova. "Porážka krutá, na druhou stranu jsme za stavu 0:0 měli pár slibných možností, bohužel ve finální fázi jsme jaloví. Naproti tomu Jablonec z každé povedené akce střílí branku," posteskl si Petrouš. "I přesto, že jsme prohrávali 0:1, jsem v kabině klukům říkal, že se to dá otočit, ty skulinky tam byly. Jenže Standa Vlček neproměnil stoprocentní šanci a pak už to byla jednoznačná exhibice Jablonce," řekl Petrouš po zápase. Představenstvo Slavie bude v pondělí řešit situaci v týmu i další setrvání trenéra.

"Samozřejmě výhra nad Slavií těší, ale ani to vysoké vítězství bych nepřeceňoval. Máme na čem pracovat. Samozřejmě bych byl rád, aby nám ta střelecká forma co nejdéle vydržela, komentoval kouč Jablonce František Komňacký.

Fotbalisté Teplic si až v 6. ligovém kole připsali první domácí výhru, když zdolali Příbram 2:1. Pomohla jim chyba reprezentačního brankáře Hrušky, který v 89. minutě neudržel lehký centr a následně fauloval Mahmutoviče, jenž penaltu s přehledem proměnil. Domácí měli 60 minut výraznou převahu, po vedoucím gólu Vachouška ale ztratili jistotu a Příbram mohla po Wágnerově vyrovnání dokonce myslet na výhru.

Na pozápasové tiskovce to nevypadalo, že Příbram hodně smolně prohrála a že Tepličtí poprvé doma zvítězili. Zatímco příbramský Vavruška si návrat na kdysi domovskou půdu užíval a po zápase mluvil smířlivě, domácího trenéra Petra Radu rozzlobili prý hlavně diváci, kteří ve druhém poločase přestali fandit, a jak se Teplicím přestávalo dařit, začaly z hlavní tribuny létat nadávky. "Lidé si musí uvědomit, že hrajeme s Vůchem, který má sotva deset startů, s devatenáctiletým Čajičem i s Ježdíkem, který hrál loni za Varnsdorf. Na to, abychom hráli 90 minut excelentní fotbal, na to zatím nemáme," skoro křičel Rada.

Klokani nevyužili možnost postoupit k čelu soutěže

Fotbalisté Bohemians 1905 v sobotu nevyužili šanci dotáhnout se na čelo tabulky první ligy, když doma jen remizovali 1:1 se Slováckem. Bohemians sice protáhli domácí sérii neporazitelnosti na devět zápasů, ale mohou přijít o druhé místo v tabulce. Zápas začal minutou ticha za tragicky zesnulé hokejisty Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, jejichž jména příznivci Bohemians vyvěsili na transparentu.

Trenér Slovácka Miroslav Soukup si získaného bodu považoval. "Musíme být hrozně spokojeni. V první půli jsme sice byli lehce lepší, ale bylo to takové hluché, bez zakončení. A po změně stran nás soupeř přehrával. Bohemka si i díky fanouškům vytvořila tlak a po zásluze jsme inkasovali. Ale dokázali jsme, že když nám teče do bod, tak jsme schopni se zvednout," zhodnotil utkání Soukup.

Trenér Bohemians Pavel Medynský byl nespokojený s první půlí. "Ta byla z naší strany prospaná. Nebyli jsme v pohybu a nechávali jsme soupeře hrát. Byli jsme takoví zabrždění," uvedl Medynský, který se domnívá, že na hráče dolehla šance dotáhnout se na čelo tabulky. "Asi to v hlavách bylo. Proto to bylo z naší strany takové bázlivé," mínil.

Mladá Boleslav ztratila neporazitelnost

Fotbalisté Mladé Boleslavi ztratili v utkání 6. ligového kola neporazitelnost. Připravil je o ni Liberec, který na hřišti středočeského celku zvítězil 4:1 a posunul se v tabulce na druhé místo. Slovan o výhře rozhodl již v úvodní půli, kdy nejprve vstřelil svůj premiérový ligový gól Polák a pojistku přidal Šural. Po pauze sice snížil Kulič, ale drama odmítl dvěma góly Štajner. Domácí dohrávali bez vyloučeného Kuliče.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý si výhry v Boleslavi hodně cenil. "Jsme moc šťastní. Předvedli jsme tady hodně kvalitní výkon, na půdě silné Boleslavi jsme vstřelili čtyři branky a ještě jsme další šance neproměnili. Musím klukům poděkovat, odvedli výbornou práci," pochvaloval si po zápase Šilhavý.

Jeho protějšek Miroslav Koubek po první porážce Boleslavi v této ligové sezoně nechápal mdlý výkon svých svěřenců v úvodní půli. "Podle mého názoru jsme sehráli velice tristní první poločas, z naší strany to byl velice slabý výkon, kterému nerozumím. Vůbec jsme nehráli, co jsme si řekli. Chtěli jsme být v domácím prostředí aktivní, agresivní a důrazní, v tom všem nás Liberec předčil. Tam je ta příčina porážky," mínil Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články