Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia posiluje. Z Liberce přichází Kúdela a Kolář, vrátí se Tecl?

Úřadující mistr ligy přivedl dvě nové posily. Dres Slavie budou na jaře oblékat obránce Ondřej Kúdela, který podepsal smlouvu do roku 2020. Velmi blízko je i přestup dalšího hráče z Liberce, brankáře Ondřeje Koláře. Třetím cílem nového trenéra Jindřicha Trpišovského je získ útočníka Stanislava Tecla z Jablonce, kde měl do konce sezony hostovat. 

Ondřej Kúdela
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

O přestupu obou hráčů do Slavie se spekulovalo již několik týdnů. Velkou roli hrál fakt, že červenobílé od prosince vede bývalý liberecký trenér Jindřich Trpišovský a novým sportovním ředitelem je Jan Nezmar, který stejnou funkci zastával ve Slovanu.

Kúdelův přestup bude administrativně dotažen v pondělí, Koláře ještě v neděli čeká zdravotní prohlídka. "S Libercem jsme na příchodu brankáře Koláře domluveni. Hráč ale musí ještě v neděli úspěšně absolvovat zdravotní prohlídku, po které budeme teprve s ním a agenturou Sport Invest, která hráče zastupuje, jednat o smlouvě. Věříme ale, že Ondrův příchod do Slavie je na dobré cestě," uvedl Nezmar.

"Byli na seznamu nejvýš. Jednání se v podstatě táhla od začátku ledna a tenhle týden došlo k nějakému zlomu. Budu jen rád, když budou v pondělí oba dva k dispozici," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia si v přípravě pochutnala na Viktorii Žižkov

Třicetiletý defenzivní univerzál Kúdela je vicemistrem světa do 20 let z roku 2007, v české lize má na kontě 253 utkání a 12 gólů. Je odchovancem Slovácka, prošel i Spartou Praha, Kladnem, Mladou Boleslaví a kazašským Odrabasy Šymkent.

"Jsme moc rádi, že se podařilo Ondrův příchod dotáhnout. Sháněli jsme rychlého konstruktivního stopera. Výhodou Ondry je, že v defenzivě může alternovat na pěti postech. Známe ho velmi dobře z Liberce, jedná se o hráče s velmi dobrým charakterem, který skvěle zapadne do kabiny. Věřím, že bude pro Slavii skutečnou posilou," uvedl trenér Trpišovský.

Kúdela se angažmá v Edenu nemůže dočkat. "V koutku duše jsem si to přál, doufal jsem, že to dopadne a že se kluby domluví. Samozřejmě se budu chtít probojovat do sestavy, kádr je tu neskutečně kvalitní, hodně skvělých hráčů. Hlavně bych si ale přál, aby Slavia byla úspěšná jako tým," uvedl Kúdela.

Také třiadvacetiletý Kolář patřil v podzimní části sezony k oporám Liberce a šestkrát v nejvyšší soutěži udržel čisté konto. Do ligy se vloni vrátil po více než dvouleté pauze, během níž měl i vážné zranění. V nejvyšší soutěži zatím odchytal 30 zápasů.

Poslední prioritou je pro kouče Slavie útočník Tecl

Po třech defenzivních posilách se snaha sešívaných upne na jabloneckého forvarda Stanislava Tecla. "Pro nás je teď prioritou, chtěli jsme už dříve. Ale byli tu čtyři útočníci a Standa chtěl být na hrotu, tak jsme respektovali dohodu, která byla s Jabloncem. Bohužel u Murise Mešanoviče se znovu obnovilo zranění z podzimu. Navíc rezonance odhalila vážnější problém a celou jarní část stoprocentně nebude," konstatoval Trpišovský.

Úspěšný stratég věří, že se Slavia dohodne s Jabloncem, kde je Tecl na hostování. "Řeší to Honza Nezmar. Vztahy mezi kluby jsou dobré, tak věřím, že dojde k dohodě. Standa je první volbou. Myslím, že by se do našeho fotbalu hodil, ve Slavii už navíc byl. Pokud by to nevyšlo, pak bychom se teprve rozhlíželi někam jinam," dodal Trpišovský.

Ilustrační foto

Vedle Tecla už Slavia další zimní posily neplánuje. "Jedinou aktivitou je případné doplnění o jednoho útočníka, protože některá utkání jarní části bychom chtěli absolvovat se dvěma, takže čtyři na to budou potřeba. Když se nám podaří doplnit tým o Standu, s přestupy asi skončíme. Muselo by se stát něco nepředvídatelného, aby se to změnilo," pokračoval trenér.

Odejít by naopak mohl brankář Jan Laštůvka, o kterého usiluje Ostrava. "Uvidíme, budeme o tom jednat. Je tam zájem ještě jednoho klubu. Laštůvka od nás má momentálně volno kvůli rodinným důvodům, takže to s ním budeme řešit v pondělí," zakončil Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články