Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slavia posiluje, přichází Kamerunec Ngadeu, z Boleslavi míří do Edenu bosenský Ščuk

Praha - Fotbalová Slavia získala první dvě letní posily. Tým z Edenu angažoval bosenského záložníka Jasmina Ščuka, který naposledy působil v Mladé Boleslavi. Přichází také kamerunský obránce Michael Ngadeu Ngadjui z rumunského Botosani. Oba podepsali smlouvu do konce června 2019.

Pětadvacetiletý Ščuk působil v ligovém týmu Mladé Boleslavi od roku 2011 a postupně se stal jednou z hlavních opor středočeského týmu. V české nejvyšší soutěži odehrál 128 utkání a vstřelil v nich 27 branek. Naposledy pomohl jednou trefou k výhře 2:0 ve finále domácího poháru nad Jabloncem, která zajistila Slavii účast ve 2. předkole Evropské ligy. To už si Ščuk po vypršení smlouvy bude moci zahrát v červenobílém dresu.

Pětadvacetiletý Ngadeu začal kariéru v Evropě ve 20 letech ve vestfálském týmu Kirchhörder SC a následně se skrz Sandhausen probojoval až do druhého mužstva Norimberku, za nějž hrál bavorskou regionální ligu. Odtud zamířil do Botosani, kde v jarní části sezony nosil kapitánskou pásku.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia posiluje na hřišti i v zákulisí

Generálním manažerem Slavie se stal Martin Krob

Novým generálním ředitelem fotbalové Slavie se stal dosavadní předseda fanouškovského sdružení Odboru přátel Slavie Martin Krob, který ve funkci nahradil Davida Trundu. "Martin Krob je člověk, který se Slavií žije mnoho let. Je to velmi úspěšný manažer, fotbalový srdcař a ředitel odborů sportů nejen Slavie. A já jsem přesvědčen, že je to pro mě na této pozici nejdůvěryhodnější a nejrespektovanější partner, s nímž zcela sdílím představu, kam by měl fotbalový klub pod naším vedením směřovat," uvedl předseda představenstva a zástupce většinového vlastníka čínské společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík.

Trunda vydržel v roli generálního ředitele Slavie necelý rok. Do Edenu přišel ještě za předchozího majitele Aleše Řebíčka, který na podzim prodal tehdy zadlužený klub novým vlastníkům, společnosti CEFC a miliardáři Jiřímu Šimáněmu. Vzhledem ke změnám v akcionářské struktuře klubu, v němž nyní drží Číňané 81 procent a Šimáně necelých 19 procent, bude mít Slavia nové představenstvo. Mimo jiné v něm zasedne i trenér Dušan Uhrin mladší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články