Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia porazila v přípravě Brno, ale útočníci se dál trápí

Praha - Fotbalová Slavia se po podzimu nachází na desáté pozici a v přípravných zápasech hledá především kanonýra, který by na jaře vylepšil střeleckou bilanci Pražanů a posunul je svými góly do horní poloviny tabulky. V Edenu sice Slavia porazila druholigové Brno 2:1, ale útočníci se opět neprosadili.

František Straka a lavička Slavie
zdroj: ISIFA/LN

Přípravné zápasy zatím vypadají velmi podobně jako ligový podzim – jeho nejlepším slávistickým střelcem byl totiž s pouhými třemi zásahy Zbyněk Pospěch. Ten má navíc  přetrvávající problémy s třísly a jarní start sezony tak nestihne. Nová  útočná dvoiice Bohm-Škoda zatím příliš nepřesvědčuje, že by měla být na jaře silnou zbraní slávistického týmu. "Zatím ta finální fáze není asi úplně nejlepší, jak bychom si představovali. Ale to záleží na nás útočnících," je si vědom Milan Škoda.

V zápase s Brnem zastoupili útočníky Nitranský a Hůrka, kteří vstřelili výstavní branky. Na jejich pravidelné gólové příspěvky, ale může Slavia jen těžko spoléhat. Zda Pražané plánují další změny či nové příchody není jasné. Trenér Straka odmítl poskytnout rozhovor a jeho asistent zase žádné informace neměl. "To já si myslím, že se ještě uvidí až čas. Teď to asi není otázka pro mě," řekl asistent trenéra Petr Vrabec.

Brno se drží jen těsně nad sestupovými příčkami v druhé lize. Majitel klubu Roman Pros se Zbrojovku snaží rychle prodat, nejvážnějším zájemcem někdejší brankář Brna Jaroslav Přeček. Pros nedávno uvedl, že chce prodat klub do konce ledna. Pokud by se to nepodařilo, dohrála by prý Zbrojovka na jaře druhou ligu a do příštího ročníku soutěže už by se nepřihlásila.

Další z pražských klubů Sparta podlehla na španělském soustředěný Lechu Poznaň 3:0. Trenéři pražského týmu nasadili do hry hned 22 hráčů, celý zápas odchytal pouze brankář Tomáš Vaclík, posila z Viktorie Žižkov. Premiéru ve sparťanském dresu si odbyl Tomáš Přikryl, který na Letnou přišel z Olomouce a představil se poprvé od začátku ledna, kdy si ještě v dresu Sigmy poranil kotník.

Slavia - Brno 2:1 (2:0) Branky: 21. Nitrianský, 44. Hurka - 88. Simerský. Sestava Slavie: Berkovec - Nitrianský (53. Dostál), Cicman (64. Dembélé), Latka (64. Hubáček), Čonka - Prošek (64. Vondráček), Petrák, Jarolím (46. Čepelák), Hurka (64. Milutinovič) - Škoda (64. Blažek), Böhm (46. Vlček). Trenér: Straka.

Sparta Praha - Lech Poznaň 0:3 (0:0).
Branky: 59. Tonev, 60. Rudnevs, 79. Arboleda. Sestava Sparty: Vaclík - Jánoš (61. Přikryl), Zápotočný (61. J. Brabec), Jarošík (61. E. Brabec), Pamič (61. Frýdek) - Sionko (31. Mareš, 61. Kadeřábek), Holek (61. Hušbauer), Matějovský (61. Slepička), Grajciar (61. Folprecht), Krejčí (61. Juhar) - Kweuke (61. Kerič). Trenér: Hašek. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články