Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia po vítězném derby vypadla na penalty s Ústím

Ústí nad Labem - Fotbalisté Slavie jsou pátým ligovým týmem, který vypadl z Poháru České pošty. Pražané po sobotní ligové výhře nad Spartou podlehli v dohrávce 3. kola v penaltovém rozstřelu druholigovému Ústí nad Labem, jako jediný neproměnil pokutový kop Kisel. V základní hrací době skončilo utkání 2:2.

Radost fotbalistů Ústí nad Labem
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Červenobílí drží v lize po úspěšném derby sérii 522 minut bez inkasované branky, druholigový celek ale pokořil jejich obranu hned dvakrát. Trenér Petr Rada přitom postavil silnou sestavu, oproti duelu se Spartou udělal čtyři změny. Na lavičce nechal Kisela a do středu zálohy vrátil zkušeného Jarolíma, v brance pak Čontofalského nahradil Berkovec.

V první půli měl více práce ústecký gólman Zacharda, překonal ho ale až minutu před přestávkou povedenou ránou do horní poloviny branky Koreš. Ústí, které v minulé sezoně suverénně vyhrálo druhou ligu, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu nemohlo postoupit mezi elitu, zkraje druhé půle srovnalo. Po Veverkově centru propálil Berkovce Moulis.

V 57. minutě vrátil Slavii vedení střelou k tyči útočník Škoda, téměř dva a půl tisíce diváků však o devět minut později rozjásal důrazný Hanich, který doklepl míč do sítě po přímém kopu a srovnal. V hektickém závěru nevyužily oba týmy jednu velkou šanci, rozhodnout tak musely penalty. Ve čtvrté sérii jako jediný selhal střídající Kisel a Ústečtí mohli slavit nečekaný postup.

"Zápas jsme rozhodně nepodcenili. Dvakrát jsme vedli, ale dvakrát jsme inkasovali po našich chybách. Škoda nevyužitých šancí v prvním poločase. Že jako jediný neproměnil penaltu Karol Kisel, to se stává, jinak je na podzim naším hlavním tahounem," řekl po zápase stoper Martin Latka. "Vážíme si toho. Náš tým podal kolektivní a zodpovědný výkon. Nezklamal žádný ze čtrnácti hráčů, v penaltovém rozstřelu jsme byli šťastnější," dodal ústecký trenér Přemysl Bičovský.

FK Ústí nad Labem - Slavia Praha 2:2 (0:1), na penalty 5:4

Branky: 48. Moulis, 66. Hanich - 45. Koreš, 57. Škoda. Rozhodující penaltu proměnil Veverka. Rozhodčí: Orel.

Slavia: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím - Koreš, Mičola, Zmrhal (55. Petrák), Juhar (76. Kisel) - Škoda. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články