Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Slavia po velkém obratu v Lize mistryň postupuje, Sparta končí

Praha - Fotbalistky Slavie prošly s odřenýma ušima do 2. kola Ligy mistryň. V domácí odvetě s Apollonem Limassol otočily vývoj utkání, vyhrály 3:2 a po remíze 1:1 z úvodního duelu postoupily dál. Naopak v soutěži končí Sparta, která prohrála i odvetu s Twente Enschede 1:3.

Fotbalistky Sparty
zdroj: ČT sport

Slavia v odvetě už po 14 minutách prohrávala 0:2. Jenže podobně jako v úvodním duelu ukázaly svěřenkyně trenéra Pavla Medynského bojovnost. Brzy snížila Divišová a ještě do poločasu srovnala Svitková. V tu chvíli ale stále postupoval tým z Kypru.

Jenže v 81. minutě faulovala Sidiraová a sudí ji vyloučil. Navíc nařízený přímý kop využila Svitková a svým druhým gólem v utkání vystřelila postup.

"Je to cennější, než kdybychom vyhrály třeba 4:0. Chtělo to fakt odvahu a velkého týmového ducha. Hodně si toho cením," řekla šťastná střelkyně Svitková.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia otočila v LM duel s Limassolem

To Sparta potřebovala doma dohnat ztrátu 0:2 z prvního duelu. V 28. minutě si navíc dala smolný vlastní gól Odehnalová a v tu chvíli potřebovaly ženy z Letné vstřelit k postupu čtyři branky. Daly však jen jedinou zásluhou Staškové. Patnáct minut před koncem pak dostala červenou kartu Ringelová a nizozemský celek využil přesilovou hru dvěma góly.

"Přestože jsme vyrovnali, neměli jsme sílu na to to zejména v deseti lidech obrátit. Twente zaslouženě postoupilo, protože proměnilo více brankových příležitostí," uvedl trenér Jan Janota. "Šancí jsme měly dost, měly jsme je proměnit a výsledek by byl jiný," dodala záložnice Petra Bertholdová.

Odvetná utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Apollon Limassol 3:2 (2:2)

Branky: 41. a 82. Svitková, 19. Divišová - 10. a 14. Wittemanová. ČK: 81. Sidiraová (Apollon). První zápas: 1:1, postoupila Slavia.

Sestava Slavie: Votíková - Chlastáková, Necidová, Budošová, Pincová (78. Tomášková) - Bartovičová - Divišová (66. Szewieczková), Pěničková (46. Krejčiříková), Svitková, Bartoňová - Kožárová. Trenér: Medynský.

Sparta Praha - Twente Enschede 1:3 (1:1)

Branky: 34. Stašková - 28. vlastní Odehnalová, 82. Jansenová. 89. Roordová. ČK: 75. Ringelová (Sparta). První utkání: 0:2, postoupilo Twente.

Sestava Sparty: Čejpová - Vyštejnová, Čulová (73. Ivanyšinová), Odehnalová, Kladrubská (70. Moťovská) - Mouchová (60. Stárová), Bertholdová, Wagnerová, Ringelová - Mocová, Stašková. Trenér: Janota.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články