Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia po derby převezme mistrovský pohár, Liberec s Ostravou zabojují o páté místo

Posledním pátým kolem skupiny o titul končí nadstavbová část fotbalové ligy. Liberec s Ostravou se na dálku utkají o páté místo, které znamená kvalifikační duel o Evropskou ligu s Mladou Boleslaví. Slavia po domácím pražském derby se Spartou převezme mistrovský pohár.

Slavia po nedělní remíze 0:0 v Ostravě získala titul a ve středu po triumfu 2:0 nad Baníkem obhájila prvenství v domácím poháru.

Červenobílí si poprvé v samostatné historii připsali double a v derby se Spartou budou slavit a přebírat trofej pro mistra.

Slávisté v lize s rivalem šestkrát za sebou neprohráli a před měsícem ho porazili v pohárovém semifinále 3:0. To odnesl letenský kouč Zdeněk Ščasný, kterého nahradil Michal Horňák.

"Měli jsme velkou motivaci, aby až v neděli budeme nastupovat doma proti Spartě, tam byly dva poháry. Věřím, že sezonu završíme výborným výkonem a výborným výsledkem i proti Spartě. Pořád je to derby, a to prostě musíme vyhrát," řekl asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Sparťané vyhráli čtyři z pěti zápasů pod Horňákem a pokaždé bez inkasované branky, sezonu ale končí až na třetím místě.

I proto budou v jinak vyprodaném hledišti v Edenu s největší pravděpodobností scházet hostující fanoušci na protest proti klubovému vedení a neplánují ani tradiční pochod ke stadionu velkého rivala.

"O všem je rozhodnuto, v tabulce už se nemůže nic stát. Přijedeme tam a Slavia bude slavit titul. Není to ideální, ale o motivaci nouze nebude. Je to pořád derby, to se hraje vždy naplno. Chceme uspět," uvedl Horňák.

Liberec s Ostravou mají shodně 46 bodů a na dálku se utkají o to, kdo skončí pátý a vybojuje možnost zahrát si kvalifikační duel o Evropskou ligu s vítězem skupiny o Evropu.

Severočeši potřebují v podještědském derby v Jablonci získat více bodů než Baník v Plzni, neboť při bodové rovnosti by ve prospěch Slezanů hrálo lepší umístění po základní části.

Plzeň skončí druhá a své umístění už nezmění ani čtvrtý Jablonec. Ostrava s Viktorií v lize 17 utkání po sobě nevyhrála a navíc v součtu s pohárovým finále se Slavií šest zápasů neskórovala.

"Musíme se vyždímat a zabojovat o tu pátou příčku, která nám znovu může dát šanci, abychom si zahráli ještě ten další zápas a do pohárů se nakonec přece jen dostali," uvedl ostravský kouč Bohumil Páník.

Liberec Jablonci už tři zápasy nedal gól a obě derby v této sezoně skončila bezbrankovou remízou.

"Na prvním místě mě zajímá náš těžký zápas v Jablonci, ten musíme zvládnout. Pak můžeme doufat, že by Ostrava eventuálně zakopla," řekl slovenský kouč Liberce Zsolt Hornyák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články