Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Slavia Plzni neodskočila, Bohemians i Příbram se přiblížily sestupu

Praha – Boj o titul v nejvyšší soutěži zůstává i po 28. kole těsný. Po remíze druhé Plzně 3:3 s Mladou Boleslaví mohla vedoucí Slavia odskočit na čtyři body, sešívaní s Duklou ale také uhráli nerozhodný výsledek, a odstup mezi oběma soupeři tak zůstává dvoubodový. K sestupu se přiblížily Příbram a Bohemians. Středočeši i Klokani si připsali dvě prohry, naopak Jihlava i Hradec Králové slavily triumf. Vysočina uspěla 3:0 ve Zlíně a "Votroci" zdolali doma Slovácko 2:1.

Slavia - Dukla
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slavia Praha ‒ Dukla Praha 2:2

Fotbalisté Slavie mohli udělat rozhodující krok k prvnímu titulu po osmiletém čekání, na ztrátu Plzně proti Mladé Boleslavi ale nedokázali zareagovat. Červenobílí v malém pražském derby pouze remizovali s Duklou, když dvakrát ztratili vedení a před Viktorií dvě kola před koncem vedou stále jen o dva body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354261-slavia-proti-dukla-dvakrat-ztratila-vedeni-a-plzni-neodskocila/)

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce trenérů po utkání Slavia Praha - Dukla Praha

Teplice - Bohemians 1905 1:0

Další slibný výkon, ale další porážku si připsali hráči Bohemians, když nezvládli zápas na Stínadlech a Teplicím podlehli 0:1. Severočeši se naopak i díky remíze Mladé Boleslavi přiblížili pohárové Evropě, na kterou ztrácejí už jen dva body. Vítězství žlutomodrých zařídil hlavičkou v prvním poločase Jeřábek.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/354363-bohemians-deli-od-sestupu-jen-bod-teplice-se-priblizily-poharum)

Příbram ‒ Zbrojovka Brno 2:3

Definitivní pojistku účasti v příštím ligovém ročníku si vítězstvím v Příbrami zajistili fotbalisté Brna. Zbrojovka triumfovala 3:2, přestože po brzkém gólu Tomáše Pilíka prohrávala. Přesnými zásahy Zavadila, Lutonského a Řezníčka však skóre otočila. Konečný výsledek stanovil těsně před koncem Pavel Pilík. Domácí mužstvo tak zůstává poslední a musí spoléhat na pomoc Zlína, který přivítá čtrnáctou Jihlavu.  

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354234-brno-uspelo-na-litavce-a-je-zachraneno-pribram-potrebuje-zlinskou-pomoc/)

Zlín ‒ Vysočina Jihlava 0:3

Venkovní trápení ukončili v tu nejlepší možnou chvíli. Fotbalisté Jihlavy zvítězili na půdě Zlína jasně 3:0 a do tabulky si připsali veledůležité body v boji o záchranu. Dvě kola před koncem mají na patnáctou pozici náskok dva body. To zlínští hráči si připsali třetí porážku za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354250-jihlava-poprve-v-sezone-vyhrala-venku-ve-zline-si-vystrilela-veledulezite-tri-body/)

Hradec Králové ‒ Slovácko 2:1

Dva góly Jana Pázlera rozhodly o vítězství Hradce Králové nad Slováckem 2:1. Vydařený debut na lavičce tak prožil nový kouč Karel Havlíček. Vzhledem k nečekanému triumfu Jihlavy ve Zlíně však východočeský celek zůstává patnáctý s jednobodovou ztrátou na čtrnácté Bohemians 1905, které čeká v neděli duel v Teplicích.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354249-pazler-sestrelil-slovacko-a-uchoval-hradci-zachranarskou-nadeji/)

Viktoria Plzeň ‒ Mladá Boleslav 3:3

Mezi vedoucí Slavií a druhou Plzní je nyní už jen bod. Viktoria remizovala s Mladou Boleslaví 3:3 a bude doufat, že její úhlavní soupeři pokazí domácí duel s Duklou. Boleslav vedla v utkání už 3:0 – Plzeň ale vrátil do hry dvěma brankami Michael Krmenčík, aby v nastavení vyrovnal Lukáš Hejda.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354107-plzen-dovedla-uz-ztraceny-zapas-s-boleslavi-k-remize-nyni-bude-cekat-co-na-to-slavia/)

Slovan Liberec ‒ Jablonec 1:1

Gól střídajícího Mirzada Mehanoviče rozhodl o dělbě bodů v prestižním utkání mezi Libercem a Jabloncem. Domácím zajistil vedení krátce po změně stran Radim Breite, ale bosenský ofenzivní záložník těsně před koncem vyrovnal. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského prodloužili sérii bez porážky před vlastními příznivci, úhlavní rivalové navázali na nerozhodné výsledky se Slavií a Plzní.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354248-mehanovic-zmrazil-stadion-u-nisy-severoceske-derby-skoncilo-remizou/)

Karviná ‒ Sparta Praha 1:1

Michal Kadlec poslal Spartu do vedení, avšak premiérová ligová trefa Libora Holíka zajistila pro domácí Karvinou remízu po výsledku 1:1. Sparta uhrála v Karviné pouze bod a dál bojuje o to, aby udržela třetí příčku v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/354164-odhodlane-hrajici-karvina-sebrala-sparte-body/)

Průběžnou tabulku naleznete ZDE.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články