Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia odešla od disciplinárky s tresty: třikrát bez Bořila a podmínečně zavřená tribuna

Říjnová porážka od Liberce má pro fotbalovou Slavii další nepříjemnou dohru. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Pražanům pokutu 120 tisíc korun kvůli výtržnostem fanoušků. Celek z Edenu bude navíc ve třech zápasech postrádat obránce Jana Bořila. O dva přijde kvůli své surové hře, o jeden z důvodu žlutých karet.

Jan Bořil
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Slavia před čtyřmi týdny s Libercem prohrála 1:2 a skončila tím její rekordní série bez porážky v nejvyšší soutěži, která se zastavila na 36 zápasech. Bořil ve druhém poločase kopl v souboji bez míče Martina Graiciara, od rozhodčího však nedostal ani kartu. Reprezentační obránce se navíc podepsal pod oba inkasované góly.

Reprezentační obránce, který se navíc v duelu se Slovanem podepsal pod oba inkasované góly, pak v nedělním šlágru s vedoucí Plzní inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně, což automaticky znamená stop na jeden zápas. Pokud se Slavia proti dvouzápasovému trestu úspěšně neodvolá, bude jí Bořil chybět v duelech s Duklou, Jabloncem a Ostravou.

Pokutu dostala Slavia za to, že její příznivci používali pyrotechniku, házeli na hrací plochu předměty a dopouštěli se výtržností. Disciplinárka navíc klub potrestala uzavřením části stadionu s podmíněným odkladem na dvě soutěžní utkání.

Pokutu kvůli výtržnostem fanoušků dostal také Jablonec, který musí zaplatit 50 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články