Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia našla náhradu za Vaniaka, smlouvu podepsal Čontofalský

Praha – Fotbalová Slavia získala náhradu za bývalého brankáře Martina Vaniaka, který na konci sezony ukončil aktivní kariéru. Do branky se místo něj postaví třiatřicetiletý Kamil Čontofalský, který dříve chytal za Bohemians 1905 a Zenit Petrohrad. Bývalý slovenský reprezentant podepíše smlouvu v Edenu na dva roky. Zkušený Vaniak, který si s klubem připsal dva ligové tituly, bude v pražském klubu působit i nadále, věnovat se bude mládežnickým gólmanům.

"Slavia je s Čontofalským domluvena na podmínkách dvouleté smlouvy, která by měla být uzavřena v nejbližší době. Na úspěchu jednání o jeho příchodu se výraznou měrou podílel pan Aleš Řebíček," připomněl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal zásluhu nového spolumajitele klubu a bývalého ministra dopravy na angažování zkušeného gólmana.

Podle manažera nového slávistického brankáře Jiřího Müllera v úterý čekají Čontofalského lékařské testy a ve středu začne trénovat s týmem. "Kamil chtěl být co nejblíže domovu. Věděli jsme, že Slavia shání brankáře, takže to byla nejvhodnější příležitost," podotkl Müller, podle něhož by Čontofalský mohl ve Slavii v případě spokojenosti v budoucnu působit déle.

Čontofalský doplní dvojici mladých brankářů Jana Hanuše a Martina Berkovce. "Kamil je typem zkušeného brankáře, kterého v týmu ke dvěma mladým brankářům potřebujeme," pochvaloval si slávistický trenér Michal Petrouš.

Čontofalský má na kontě 34 zápasů za slovenskou reprezentaci. V letech 2000 až 2003 působil v jiném pražském klubu Bohemians 1905, za který odchytal v lize 78 utkání. Poté odešel do Petrohradu a se Zenitem vyhrál ruský titul, Pohár UEFA, nynější Evropskou ligu, a Superpohár. Naposledy působil košický rodák v Řecku.

Slávisté posilují i na jiných postech

Se Slavií se dnes začal připravovat obránce Jan Charuza. Třiadvacetiletý stoper, který naposledy působil v rezervě Mladé Boleslavi, bude v Edenu podle klubového webu na dvoutýdenních testech.

Charuza je jabloneckým odchovancem, poté oblékal také dres třetiligového týmu Hlavice. V současnosti je volným hráčem. Do ligového utkání zatím nezasáhl. Už od minulého týdne Slavia testuje mladého útočníka Martina Voráčka z Písku a na zkoušce je ve vršovickém klubu také další ofenzivní hráč Jiří Vondráček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články