Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Slavia nás jasně přejela, uznal brankář Hradce Ottmar, jenž si duel přes výprask užil

Praha – Dělal, co mohl, avšak ani několik jeho dobrých zákroků neuchránilo Hradec Králové od výprasku 0:4 na hřišti Slavie. Brankář Východočechů Radim Ottmar po zápase uznal, že Pražané si vysoké vítězství zasloužili. I přes čtyři míče ve své síti si ale duel užil a věří v lepší zítřky.  

Útočník Slavie Milan Škoda přehazuje brankáře Hradce Králové Radima Ottmara
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Slavia nás dnes jednoznačně přejela a ukázala, jak má kvalitní kádr. Nezbývá nám než jim pogratulovat, protože předvedli velmi dobrý výkon," řekl po utkání Ottmar, který před týdnem od druhého kandidáta na titul Plzně inkasoval jen jednou.

"S Plzní to bylo doma úplně jiné utkání. Tam jsme sahali po bodu. Tentokrát Slavia byla jasně lepší. Ale každý zápas je jiný, takže se jejich forma těžko hodnotí. Každopádně jsme viděli, že je Slavia připravená velmi dobře," dodal hradecký gólman.

Během utkání vystřelila Slavia 17 pokusů, z toho deset šlo přímo na Ottmara. "Ono je to lepší než tam 90 minut stát a nic nedělat. Zachytal jsem si dost, škoda toho výsledku, ale já jsme si to utkání užil. Atmosféra je tu báječná. Proti tak kvalitnímu týmu je dobré si zachytat," prohlásil gólman, který ve 33 letech prožívá premiérovou ligovou sezonu jako jednička.

Utkání podle něj hodně poznamenal úvodní gól Michala Frydrycha už v šesté minutě. "A to dost výrazně. Přijeli jsme sem s taktikou brzo neinkasovat, pak se s tím něco těžko dělá, zvláště tady, když je Slavia v laufu. A to se nepovedlo. Ale jedeme dál, máme před sebou ještě šest kol. Musíme se upínat na úplně jiné zápasy v boji o záchranu," řekl Ottmar.

Hradec se totiž po 24. kole dostal pod ještě větší tlak, jelikož Jihlava i Příbram vyhrály a na čtrnáctý Hradec už ztrácejí jen jeden, respektive tři body. Východočeši by tak nutně potřebovali za týden zvládnout duel s Libercem.

"Teď bude klíčový každý zápas. Rozhodně to nechce si trhat hlavy. Musíme se naopak povzbudit, vzít si ponaučení a jít do dalších bojů se zvednutou hlavou. Bude to boj, ale my jsme na to nachystaní dobře. Půjdeme do toho naplno," věří v záchranu Ottmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články