Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Slavia na jaře poprvé skórovala, v Boleslavi přesto prohrála

Praha - Fotbalisté Slavie v zápase 19. ligového kola v Mladé Boleslavi prolomili jarní střelecké trápení, dali první dva góly po zimní přestávce, přesto prohráli 2:3. Boleslav vyhrála i třetí zápas na jaře a v tabulce se bodově dotáhla na Plzeň, Slavia čeká na tři body už šest kol. České Budějovice po sedmi letech skórovaly v Jablonci a na severu Čech uhrálynečekanou remízu 1:1. Domácí od 28. minuty vedli po gólu Davida Lafaty, dělbu bodů ale zajistil o osm minut později Jakub Řezníček. Žižkov prohrál v záchranářském souboji v Olomouci 1:2, utrpěl devátou porážku po sobě a jeho ztráta na nesestupové příčky narostla na sedm bodů.

Mladá Boleslav začala náporem, od úvodu se nastěhovala na útočnou polovinu Slavie a v 7. minutě Ščuk trefil ranou z osmnácti metrů tyč. Hosté působili nekompaktně a brzy inkasovali, v 10. minutě Kulič před vápnem přihrál Kalinovi, ten si naběhl do pokutového území a překonal Čontofalského. Slavia zvýšila aktivitu, šance však měla naopak Mladá Boleslav. Ve 33. minutě po Šírlově centru propadl míč ke Chramostovi, který v pádu zblízka přestřelil.

Až o tři minuty později si Pražané připsali úvodní střelu na branku a ve 45. minutě se jim z první nebezpečnější akce povedlo srovnat. Po zmatcích v mladoboleslavské obraně od penaltového puntíku propálil hradbu těl Jarolím a Pražané slavili ligový gól po 238 minutách. Inkasovaná branka ale Středočechy nepoložila. V nastaveném čase v prostoru u rohového praporku vybojovali standardní situaci, Kulič zahrál přímý kop na Kúdelovu hlavu a jarní střelec Mladé Boleslavi skóroval i ve třetím utkání po zimní přestávce.

V 59. minutě Slavia podruhé v utkání dotáhla skóre. Domácí obrana zapomněla na Blažka, který střelou zády k brance skóroval. Slavia nadále útočila, v 68. minutě střílel zajímavě ze střední vzdálenosti Milutinovič, ale gólman Miller si poradil a o tři minuty později šli domácí potřetí do vedení. Po rohu hlavičkoval do branky Zahustel. Mladá Boleslav mohla v 81. minutě zvýšit, sám před brankou stál Chramosta, ale trefil Čontofalského. Domácí pak prováhali ještě několik brejků, mrzet je to však nemuselo.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:2 (2:1)

Branky: 10. Kalina, 45.+3 Kúdela, 71. Zahustel - 45. Jarolím, 59. Blažek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kocián. ŽK: Ščuk, Chramosta, Šírl, Kalina, Rolko, Mareš - Blažek, Cicman, Latka. Diváci: 4350.

Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Šírl - Ščuk, Kúdela - Zahustel (78. Mareš), Kulič (89. Štohanzl), Fillo - Chramosta (90. Kysela). Trenér: Koubek.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Blažek (85. Hubáček), Jarolím, Milutinovič, Trubila (81. Prošek) - Hurka (59. Böhm) - Škoda. Trenér: Straka.

České Budějovice začaly v Jablonci aktivně, možná i proto očekávaný domácí nápor vyzněl do ztracena. Ze solidního nástupu Dynamo vytěžilo dokonce první větší šanci, Sandrovu střelu z úhlu musel v 19. minutě vyrazit Špit. Hostující obrana v čele se zkušenými stopery Řepkou a Lengyelem poprvé povolila až ve 28. minutě a Severočeši hned otevřeli skóre. Lafata si na hranici vápna narazil míč a brankář Daněk na jeho přízemní střelu nedosáhl. Jablonecký kanonýr dal 20. gól v sezoně a proti Dynamu se trefil podeváté v posledních pěti utkáních.

Vzápětí hostující gólman svůj tým hodně podržel, když tváří v tvář vychytal Filipa Nováka. Jihočeši se z inkasované branky oklepali a devět minut před pauzou zaslouženě srovnali. Sandro vysunul do strany Otepku a jeho nadýchaný centr proměnil přesnou hlavičkou k tyči Řezníček. Třiadvacetiletý útočník se dočkal první trefy v českobudějovickém dresu a Dynamo díky němu v Jablonci skórovalo po dlouhých 486 minutách.

Po hodině hry se ocitl ve velké šanci u penaltového bodu Lafata, míč mu ale sjel po noze a skončil vedle. Hosté pochopili, že Jablonec nemá svůj den a že by si ze Střelnice mohli po čtyřech předešlých porážkách odvézt body. Po zmatcích v domácí obraně prostrkával Krajčík míč na Řezníčka a Severočeši jen s vypětím sil odvrátili na roh. Nervózně hrající Jablonec dělal chyby a mohl být rád, že Dynamo prováhalo několik nadějných brejků. Na druhé straně neuspěl ani Lafata, a Jablonec tak utrpěl nečekanou ztrátu v boji o pohárové příčky. 

FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)

Branky: 28. Lafata - 36. Řezníček. Rozhodčí: Matějek - Večeřa, Lakomý. ŽK: F. Novák, Haurdič - Řezníček, Krajčík. Diváci: 2 861.

Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Zábojník, F. Novák (76. Třešňák) – Vošahlík (60. Haurdič), Loučka, Jarolím, Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec - Němec (75. Hudson), Javorek, Rýdel, Sandro - Otepka (88. Riegel) - Řezníček (90. P. Novák). Trenér: Cipro.

Olomouc hned od začátku Žižkov zatlačila, ale výrazné gólové šance si nevytvářela. Hru domácího týmu viditelně svazovala nervozita, Viktoria navíc spolehlivě bránila. Až v 36. minutě vysunul Heinz Schulmeistera, ale domácího útočníka zastavilo ofsajdové postavení. Ve 41. minutě chyběl kousek ke skórování Jiroušovi, kterému se nepodařilo špičkou kopačky umístit míč mezi tyče po centru od Pospíšila.

Kouč Sigmy Uličný po přestávce poslal na hřiště Navrátila s Varadim a tento tah se ukázal jako klíčový. Hanáci sice zpočátku druhé půle pokračovali v nervózním výkonu a kazili finální fázi, v polovině druhého dějství ale zvýšili tlak a dvěma góly během šesti minut rozhodli. V 69. minutě utekl Schulmeister Šťastnému, našel před prázdnou brankou Varadiho a ten otevřel skóre, i když se mu nejprve míč zamotal pod nohama. Sigma doma vstřelila branku po 407 minutách.

Na druhé straně vzápětí zahrozil hlavičkou Bálek, čtvrt hodiny před koncem ale opět udeřili Hanáci. Chytrou hlavičkou o tyč se z centru od Škerleho podruhé v zápase prosadil Varadi. Devět minut před koncem po rohovém kopu snížil hlavou svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Jurčo, srovnat už ale Žižkov nedokázal. Trenér Viktorie Nádvorník tak prohrál i pátý duel na lavičce Pražanů a jeho svěřencům se vzdaluje záchrana.

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:1 (0:0)

Branky: 69. a 75. Varadi, - 81. Jurčo. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Slavík. ŽK: Hála, Ordoš - Milosavljev, Hílek, Šťastný. Diváci: 5547.

Olomouc: Zlámal - Hála, Kučera, Škerle, Vepřek - Schulmeister (90. Koutný), Ordoš, Heinz, Pospíšil, Podaný (46. Varadi) - Jirouš (46. Navrátil). Trenér: Uličný.

Žižkov: Ticháček - Slodowy, Bodeček, Kropík, Šťastný - Sivrič, Valenta, Sloboda (73. Jurčo), Hílek, Milosavljev (69. Kotyza) - Bálek. Trenér: Nádvorník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články