Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia může vedení v tabulce zvýraznit v Karviné, Jablonec přijede na Spartu

Základní část fotbalové ligy vstupuje po reprezentační pauze do své druhé poloviny. Slavia se představí v Karviné, kterou poprvé povede nový slovenský trenér Norbert Hrnčár. V případě vítězství povedou sešívaní už o čtyři body před druhou Plzní. Třetí Sparta přivítá ve šlágru čtvrtý Jablonec a při utkání bude slavit 125 let existence klubu. Utkání Sparta - Jablonec můžete sledovat v neděli 25. listopadu od 17:00 na webu ctsport.cz v podrobném textovém on-line přenosu.

Slavia slaví branku proti Karviné
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Slavia ve všech pěti ligových duelech s Karvinou zvítězila a do zápasu jde v roli jasného favorita. Červenobílí jsou nejlepším týmem soutěže venku, navíc mají s 37 góly nejlepší útok ligy a s 11 obdrženými brankami i nejlepší obranu.

Naopak předposlední Karviná v lize třikrát za sebou prohrála, naposledy doma 1:3 s jiným pražským klubem Spartou, a vedení v reprezentační pauze odvolalo trenéra Romana Nádvorníka. Hrnčára čeká premiéra v české lize.

"Soupeř zaprvé vyměnil trenéra a zadruhé určitě dojde i ke změnám v sestavě. Bude jim chybět kvůli vyloučení Budínský. Takže to mužstvo je pro nás trochu nečitelné. Minule se Spartou hráli výborně, i přes červenou kartu měli za stavu 1:1 dvě šance. I když jsou předposlední, oproti začátku ligu šli hodně nahoru," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

"Uděláme maximum, abychom byli v zápase úspěšní, i když jsme si vědomi, že protivník bude extrémně náročný. Slavia je velký klub, který má zvuk i v Evropě. Ale nejdeme do toho se strachem, věřím, že mužstvo bude nabuzené a podá maximálně zodpovědný výkon," uvedl Hrnčár.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta v rámci oslav 125. výročí založení klubu přivítá ve šlágru Jablonec a nastoupí v černých retro dresech. Letenští ztrácejí na vedoucí Slavii sedm bodů, takže si nesmí dovolit zaváhat.

S Jabloncem Pražané prohráli jediný z posledních 15 ligových zápasů. "Chtěli bychom navázat na vítězství z Karviné. Chceme ale, aby byl lepší i herní projev," uvedl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Jablonec se ale před reprezentační pauzou dostal do skvělé formy a v lize sedmkrát za sebou neprohrál, z toho šestkrát zvítězil. V posledních dvou venkovních duelech nejvyšší soutěže navíc vstřelil šest branek.

"Je to zápas třetího se čtvrtým, takže to určitě bude mít svůj náboj. Sparta je doma hodně silná, dlouho tam neprohrála. Ale my jedeme na Letnou jako ke každému zápasu, chceme bodovat," řekl jablonecký kouč Petr Rada, který vloni na jaře vedl Spartu.

Utkání Baník Ostrava - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ostrava dvakrát za sebou prohrála a chuť si bude chtít spravit proti Slovácku. Hosty poprvé v lize povede kouč Martin Svědík, který v minulosti hrával i trénoval v Baníku.

"Prohráli jsme dvakrát po sobě, je potřeba zabrat a naplno bodovat. Musíme se vrátit ke kořenům poctivé, agresivní, týmové hry," řekl ostravský kouč Bohumil Páník.

Zlín přivítá nováčka z Opavy, který třikrát za sebou bodoval a je už devátý. Druhý z nováčků Příbram se představí v důležitém souboji týmů z dolní poloviny tabulky na půdě Bohemians 1905, kteří mají po sérii tří ligových porážek jen o bod více.

Olomouc bude hostit Mladou Boleslav a sudí Jana Adámková se v utkání po více než sedmi letech stane první ženskou hlavní rozhodčí v české lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články