Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia může proti Zlínu vyrovnat historickou sérii Sparty, Letenské čekají nevyzpytatelné Pardubice

Šesti zápasy pokračuje vložené 28. kolo první ligy. Vedoucí Slavia hostí Zlín a může udělat další krok k zisku mistrovského hattricku. Červenobílí navíc mohou prodloužit rekord v neporazitelnosti v nejvyšší soutěži na 40 zápasů, čímž by vyrovnali i nejlepší československou sérii Sparty z let 1943 až 1946. Letenští se představí v pražském Ďolíčku proti pardubickému nováčkovi. Čtvrté Slovácko čeká šestnácté Brno a pátá Plzeň nastoupí na hřišti patnáctých Teplic.

Utkání Slavia - Zlín
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slavia vede tabulku o 17 bodů před Spartou, která má utkání k dobru. Červenobílí už před třemi koly překonali vlastní rekordní sérii ligové neporazitelnosti v samostatné historii a nyní mohou dotáhnout i tu československou.

Zlín třikrát za sebou porazili a v lednu na jeho hřišti zvítězili vysoko 6:2. Doma v nejvyšší soutěži obhájce titulu od srpna 2018 neprohrál 46 zápasů po sobě.

"Zlín je pracovité mužstvo, soustředí se na defenzivu, a pokud jim funguje, je zápas s nimi vždy nepříjemný. Je důležité si pohlídat jejich brejkové situace a dát rychlý gól, protože to pak změní obraz hry," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Třináctý Zlín prohrál čtyři kola za sebou, v neděli doma nečekaně podlehl Příbrami. "To je pro nás velké varování. Museli jsme si to s hráči řádně vyříkat. Teď jedeme na Slavii a chceme se rehabilitovat. Na takové soupeře já říkám, že je nemůžeme porážet, ale bod či body se s nimi získat dají," uvedl zlínský kouč Bohumil Páník.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Sparta v neděli porazila Slovácko 1:0 a v lize naplno bodovala po předchozích dvou porážkách. Venku v nejvyšší soutěži ale nevyhrála třikrát po sobě, a navíc neskórovala. Do konce sezony jí nejspíš kvůli zranění bude scházet defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší.

"V posledních venkovních zápasech nám trochu chyběl důraz a i kvalita, to musíme vylepšit. Čeká nás soupeř, který je v pohodě, je zachráněný. Ale my musíme vyhrávat," řekl asistent trenéra Luboš Loučka.

Pardubice zvítězily ve třech z posledních čtyř kol a v roli domácího týmu v Ďolíčku získaly 25 z celkových 41 bodů v sezoně. Na podzim Spartě podlehly 0:2.

"Víme, že Sparta má velkou ofenzivní sílu, ale občas i okénka v obraně. Určitě budeme chtít hrát odvážně, být proti Spartě pasivní je cesta do pekla. Úspěchem pro nás bude jakýkoliv bodový zisk," uvedl trenér Jiří Krejčí.

Slovácko prohrálo poslední dva ligové zápasy. Brnu touží oplatit prosincovou porážku. "Chceme se doma vrátit na vítěznou vlnu. Vracejí se nám někteří marodi, takže máme větší variabilitu sestavy, ale před sebou také nevyzpytatelného soupeře. Brno hraje lépe venku než doma," prohlásil asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Brno vyhrálo jediné z posledních 10 kol a na Teplice, kterým patří první nesestupová pozice, ztrácí čtyři body.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plzeň osm kol po sobě bodovala, v Teplicích ale nevyhrála poslední tři ligové zápasy. Týmy se utkají i v semifinále domácího poháru.

"Chceme se v Teplicích prezentovat naší hrou a zvítězit. Chceme ukázat, na čem pracujeme na tréninku," řekl asistent trenéra Viktorie Marek Bakoš.

Teplice v lize nezvítězily pětkrát za sebou. "V naší situaci se musíme dívat především na sebe a poprat se o každý bodík, protože ty pak v závěru mohou rozhodovat," uvedl kouč Radim Kučera.

Poslední Opava a předposlední Příbram budou doma usilovat o zvýšení naděje na záchranu. Slezané mají o dva body méně než Příbram a na Teplice ztrácejí už devět bodů.

Opava přivítá šestý Liberec a obě mužstva se pokusí přerušit sérii bez vítězství, která u nich trvá shodně čtyři kola za sebou.

Příbram minule vyhrála po 15 ligových duelech a nyní ji čekají Bohemians 1905. "Klokani" neprohráli sedm kol po sobě, v pěti z nich ale remizovali.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články