Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavia může litovat mizerné koncovky, s Brnem hrála bez branek

Praha - Slavia hrála s Brnem nerozhodně 0:0 a připsala si druhou bezbrankovou remízu po sobě. Pražané přitom měli po celý zápas více ze hry, nepodařilo se jim však proměnit žádnou ze šancí a dále zůstávají v tabulce mezi tými ohroženými sestupem. Brno získalo teprve druhý venkovní bod v sezoně a je desáté.

Slavia - Brno
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia chtěla navázat na zlepšení z posledních utkání a začala aktivně. Po deseti minutách se uvolnil na levé straně Nitrianský a přízemní střelou orazítkoval vnější část tyče. V 19. minutě měli Pražané k vedoucí trefě ještě blíž. Po rohovém kopu hlavičkoval Škoda a již překonaného gólmana Hladkého zastoupil na brankové čáře Fischer, který zabránil jistému gólu. Balon ale odvrátil jen na velké vápno, odkud vypálil Lička a tečovaná střela prolétla pár decimetrů vedle tyče.

Slavia dál solidně kombinovala, stejně jako v celé sezoně však prožívala trápení v koncovce. Červenobílí i dnes nechtěně dokazovali, proč dali v předešlých třinácti kolech jen deset gólů a mají nejhorší útok v lize. Deset minut před pauzou vysunul Lička Juhara, který šel sám na Hladkého, obloučkem však minul.

Domácí trenér Koubek poslal do druhé půle Koreše místo Proška a mladý záložník mohl po sedmi minutách na trávníku otevřít skóre, jenže po pěkné kombinační akci trefil jen Hladkého nohy. Brno jako by svazovala tristní bilance ze zápasů na Slavii, kde ještě nikdy v historii samostatné ligy nevyhrálo a v předešlých devatenácti soubojích tam uhrálo jen tři remízy. Domácího brankáře Rakovana Zbrojovka zaměstnala jen několika málo nebezpečnými centry, jinak se soustředila na bránění. Defenzivní linii vystavělo Brno nezvykle vysoko, a Slavii tak snadno chytalo do ofsajdových pozic.

Trenér Koubek nasadil i druhého útočníka Škutku, k většímu náporu ale slávisty nabudila až další zahozená šance ze 76. minuty. Juhar zblízka nastřelil gólmana Hladkého, od něhož se míč odrazil právě ke Škutkovi, ale ten zpracovával balon tak dlouho, až jeho dorážku do odkryté branky stihl vykopnout Buchta. Víc už Slavia nestihla a s pěti získanými body zůstává nejhorším týmem na domácím hřišti.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Urban. ŽK: Gecov - Pašek, Lutonský. Diváci: 4407.

Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Petrák, Neves - Gecov, Lička - Prošek (46. Koreš), Kisel (69. Škutka), Nitrianský - Juhar. Trenér: Koubek.

Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Pernica - Janotka, Zavadil, Fischer, Lutonský (90. Glaser) - Pašek (66. Markovič), Kroupa (83. Husár), Skalák. Trenér: Kotal.

Miroslav Koubek (Slavia): "Je pro nás nepříjemné, že jsme po takovém obrazu hry nezvítězili. Mužstvu ale můžu vytknout jedině zakončení. Jinak předvedlo kompaktní výkon, který měl hlavu a patu. I když jsme nevyhráli, nehodnotím to zběsile negativně. Hrálo se na jednu branku, nedovolili jsme soupeři vystřelit. Vytvořili jsme si tak pět situací, které se dají charakterizovat jako stoprocentní. Do poslední chvíle jsem doufal, že alespoň jednou udeříme. Spálili jsme vyložené šance, proto jsme nevyhráli. Slavii chybí střelec. Martin Juhar dělá, co může. Vyprofiloval se jako hrotový hráč z těch možností, co tady máme. Do šance se dokáže dostat, je to o tom, jestli ji dá nebo ne. Dnes šel dvakrát sám na brankáře a nedal. Ještě není stabilní střelec se zabijáckým instinktem, k tomu se ještě musí vypracovat."

Václav Kotal (Brno): "Slavia je v podobné situaci jako my a nedalo se očekávat, že půjde o nějaký nádherný fotbal. Utkání bylo víc boj. Samozřejmě bychom si rádi vytvořili víc šancí, ale na soupeřově hříštích se nám moc herně nedařilo. Proto jsem rád, že jsme ten bod i se štěstím získali a po psychické stránce nám to pomůže do dalších zápasů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články