Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Slavia musí odložit oslavy titulu, Sparta porazila Bohemians 1:0

Praha - Gólem šestnáctiletého mladíčka Václava Kadlece se Spartě Praha podařilo vzkřísit alespoň teoretickou naději na titul v Gambrinus lize. Brankou pět minut před koncem tak Sparta v dohrávce 28. kola Gambrinus ligy zvítězila nad destruktivně hrajícími střížkovskými Bohemians 1:0. Slavia Praha si přesto již zítra může po zápase s žižkovskou Viktorií po roce zopakovat mistrovské oslavy. Stačí jí k tomu pouze neprohrát a získat tak byť jen jediný bodík. Sparta udělala důležitý krok ke konečnému druhému místu, které zaručuje účast v předkole Ligy Mistrů. Na třetí Liberec má po dnešku dvoubodový náskok.

Bez Bony Wilfrieda, který byl po minulém zápase Sparty ve Zlíně osočován s údajného napadení tamějšího mladistvého podavače míčů, vyběhli kolem osmé hodiny večerní na trávník AXA Areny fotbalisté pražské Sparty. Hráči nastoupili s cílem odčinit špatný výsledek z minulého kola. Dostatečně je nabudil návrat stopera Tomáše Řepky a také klopýtnutí jejich pronásledovatelů. Na druhé straně se sparťanským fanouškům představil starý známý Marek Kincl, který v dresu rudých vstřelil v minulosti několik branek.

V utkání měli Sparťané znatelnou převahu a už před poločasem si vypracovali tři velké šance. Už ve 12. minutě prokázal Kulič dostatek zkušenosti, když oběhl uvnitř šestnáctky Obermajera, jenže po svém uvolnění neměl už dostatek času a svůj pokus z malého vápna poslal mimo. Na hře soupeře toho mnoho pohledného pro fotbalového diváka nebylo, jelikož do ofenzivy nepřecházel, ani když k tomu měl možnost. Snad jen nasazení a agresivita, se kterou dohrávali takřka veškeré souboje, mohly nalézt u části diváckého spektra příznivou odezvu.

V druhém poločase Sparťané stále stupňovali tlak, avšak kýžený gól stále nepřicházel. Tvrz střížkovských srdnatě bránil brankář Belaň, který bravurně zlikvidoval dvě Bergerovy nebezpečné střely z dálky.

Ke konci viděli Bohemians rudě

Ke konci zápasu začala agresivita Bohemians přehnaně gradovat. Střídající Andronič tak mohl být velice rád, že od hlavního rozhodčího Hrubeše viděl za svůj likvidační zákrok na sparťanského záložníka Zemana pouze žlutou kartu. Oprávněně se čertící Řepka obdržel za protesty žluté napomenutí rovněž.

Sparta nasadila k mocnému závěru, v šestnáctce byl neustále i Řepka a sedm minut před koncem byla dvakrát blízko k rozhodnutí, ale Zeman nastřelil tyč a Řepkovu hlavičku chytil Belaň na čáře. Nakonec se přeci jen hrstka diváků kýženého gólu v síti hostí dočkala. Pět minut před koncem základní hrací doby zužitkoval přiklepnutí Pirosky šestnáctiletý mladíček Václav Kadlec. V lize se tak trefil již podruhé.

V Edenu tak na mistrovské oslavy museli zapomenout, přesto mají stále vše pevně ve svých rukou. K zisku titulu jim totiž v zítřejším zápase s Viktorií Žižkov stačí urvat bod. Sparťaně se tak především přiblížili konečnému druhému místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články