Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia měla v Ďolíčku kopat penaltu, Spartu rozhodčí proti Pardubicím poškodili

Sudí v minulém týdnu podle komise rozhodčích poškodili Spartu i Slavii. Letenští ve středečním utkání 28. kola s Pardubicemi neměli čelit pokutovému kopu, z něhož východočeský nováček srovnal na konečných 2:2. Slávisté zase měli v nedělním duelu 29. kola na hřišti Bohemians 1905, který skončil bezbrankovou remízou, kopat penaltu.

Utkání Pardubice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zápas mezi Pardubicemi a Spartou v pražském azylu Východočechů v Ďolíčku se nepovedl videorozhodčí Janě Adámkové ani hlavnímu sudímu Miroslavu Zelinkovi, který v této sezoně hrubě chyboval už poněkolikáté.

Během jarní části sezony už poškodil Plzeň i Ostravu, a to pokaždé v zápasech proti Liberci. Komise rozhodčích Adámkovou a Zelinku po utkání stáhla z delegace na uplynulé víkendové kolo.

Sudí podle ní neměli nařídit pokutový kop, z něhož Cadu v 75. minutě rozhodl o remíze. Sparťanský Tomáš Wiesner pardubického Tomáše Čelůstku ve vápně nezasáhl a k faulu tak nedošlo. Zelinka však nesprávně odpískal penaltu a u videa chybně nedoporučila přezkoumání situace Adámková.

Naopak při prvním pokutovém kopu v závěru úvodního dějství se sudí podle komise chyby nedopustili. Pardubický Ewerton při snaze o odkop ve vlastním vápně rozmáchl a udeřil do obličeje přibíhajícího Matěje Polidara. Dávid Hancko následně z penalty zvýšil na 2:0. Komise uvedla, že rozhodnutí akceptuje.

V Ďolíčku chybovali sudí i v neděli. Podle komise měli nařídit v 78. minutě duelu 29. kola penaltu za to, že Jan Vondra z Bohemians 1905 ve vápně nakopl střídajícího slávistu Ibrahima Traorého. Červenobílí ve vršovickém derby jen remizovali 0:0 a nevyužili možnost definitivně si zajistit třetí ligový titul po sobě.

V nedělním zápase Zlína s Pardubicemi se sudí dopustili jedné chyby. Ve třetí minutě nastavení neměl platit gól střídajícího Davida Hufa, neboť brance přecházel faul Emila Tischlera.

Naopak v 15. minutě po zásahu videorozhodčího pardubický Cadu správně zahrával penaltu a na začátku druhé půle sudí odvolali pokutový kop pro domácí.

Východočeši vyhráli ve Zlíně vysoko 4:0. Kapitán "ševců" Tomáš Poznar a trenér Bohumil Páník po utkání ostře kritizovali hlavního rozhodčího Milana Matějčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články