Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slavia jede do Jablonce splnit ultimátum

Praha - Před fotbalisty Slavie stojí v 6. kole první ligy nelehký úkol. Svěřenci Michala Petrouše v reprezentační pauze propadli v Ondrášovka Cupu, když senzačně prohráli 0:3 s divizním Převýšovem. Tým pak od klubového vedení dostal ultimátum, že musí bodovat v Jablonci, jinak nastanou změny v trenérském kolektivu a pravděpodobně i mezi hráči. Změnu na postu trenéra udělaly už České Budějovice, které v souboji dvou celků bez bodového zisku přivítají Ostravu. Na domácí lavičce se už objeví staronový trenér František Cipro. Přímý přenos zápasu Mladá Boleslav – Liberec vysílá od 20:00 ČT4 a web sportzive.cz.

Ilustrační foto

Slavii čeká obtížný úkol. Jablonec doma neprohrál už 13 zápasů a je rozjetý. V posledních čtyřech soutěžních zápasech dal 22 branek, přičemž kanonýr David Lafata má v lize sérii dvou hattricků a s osmi góly vede tabulku střelců. Slavia má navíc problém se složením stoperské dvojice, neboť mezi zraněnými přibyl Kaufman.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 6. kolem Gambrinus ligy

Oba trenéři proto nepochybují o tom, že půjde o ofenzivní duel. "Zápasy se Slavií byly v minulých letech vždy plné dramatického fotbalu, otevřené hry i branek. Já doufám, že to tak zůstane i tentokrát. Snad nám ta gólová potence ještě nějaký čas vydrží," řekl trenér Jablonce František Komňacký. Podobného názoru je i slávistický Michal Petrouš. "Na jaře jsme v Jablonci sehráli atraktivní zápas a myslím si, že i tentokrát to bude podobné a diváci se mohou těšit na ofenzivní fotbal. Věřím, že nám bude útočný styl Jablonce vyhovovat a na konci budeme mít důvod ke spokojenosti," řekl kouč Slavie.

České Budějovice svedou s Ostravou boj o první body

Velmi důležité utkání se odehraje v Českých Budějovicích, kam přijede Ostrava. Oba celky v této sezoně ještě nebodovaly, a tak potřebují zabrat. Pro domácí to bude o to důležitější, že se poprvé předvedou pod novým trenérem Ciprem, který se vrátil k týmu po čtyřech letech. "Po fotbalové stránce není čas a prostor na to, aby se něco výrazně měnilo. Cílem teď je, aby se hráči dostali co nejrychleji do pohody a zlepšila se nálada. Všichni si samozřejmě uvědomujeme, o co nyní půjde. Jakákoliv další ztráta by byla velmi nepříjemná. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli," prohlásil Cipro.

Atraktivní zápas bude k vidění v Mladé Boleslavi, kam zavítá Liberec. Vzájemné souboje těchto dvou týmů přinášejí v průměru téměř čtyři góly na zápas a úvod sezony naznačuje, že i tentokráte se mají fanoušci na co těšit. "Liberec je v útoku velmi silný, my ale také nemáme špatnou ofenzivu. Chceme vyhrát, abychom si naši pozici v lize udělali ještě lepší, než máme nyní a je jedno, jestli 1:0, 2:1 nebo 4:3," uvedl trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek, jehož svěřenci ještě neprohráli.

Všechny zápasy 6. kola začnou minutou ticha kvůli tragické nehodě letadla, pří níž ve středu zahynul téměř celý hokejový tým Lokomotiv Jaroslavl včetně tří českých reprezentantů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články