Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia je opět první, ze Slovácka veze tři body i rekord

I po osmém kole vede Slavia prvoligovou tabulku o skóre před Plzní. Pražané na hřišti Slovácka vyhráli 3:1, když se za hosty postupně prosadili Ondřej Kúdela, Vladimír Coufal a Stanislav Tecl. Z penalty v závěru snížil Václav Daníček a ukončil neprůstřelnost Pražanů v nejvyšší soutěži na hřištích soupeřů po rekordních 758 minutách.

Utkání Slovácko - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slavia sice nastoupila bez zraněných opor Škody, Sýkory, Jugase nebo Deliho, ale na výkonu hostů to vidět nebylo a Pražané od začátku potvrzovali roli jasného favorita. Skóre mohl otevřít v 18. minutě Tecl, který však na Hušbauerův centr jen o centimetry nedosáhl.

Ve 26. minutě se hosté dočkali, když se po rohovém kopu prosadil Kúdela. O dvě minuty na to nadělala nečekané problémy domácímu brankáři Daňkovi střela Coufala.

Po půlhodině hry se už obránce Slavie prosadil. Zmrhal k němu prodloužil míč a Coufalův volej si Daněk smolně srazil do branky.

Domácí bojovali a mohli i snížit, ale Daníček se ani nadvakrát neprosadil. Z protiútoku mohl přidat třetí branku Tecl, jeho pokus však Daněk reflexivně vykopnul.

Po přestávce jako první zahrozili domácí, jenže Janoškova rána skončila pouze na tyči. Naopak se opět prosadila Slavia, když Hušbauer sebral míč Divíškovi, našel rozběhnutého Tecla a ten se tentokrát nemýlil.

Slovácko se nevzdávalo, ale Juroškův pokus tentokrát zastavilo břevno. Domácí se ale přeci jen dočkali, když v 82. minutě Kúdela fauloval pronikajícího Rezka a nařízenou penaltu proměnil kapitán Slovácka Daníček.

Slavia tak v lize venku inkasovala po 758 minutách a překonala dosavadní maximum, které v roce 1997 zaznamenala Sparta (725 minut).

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky: 82. Daníček z pen. - 26. Kúdela, 30. Coufal, 57. Tecl. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Caletka. ŽK: Kubala, Daníček, Hofmann - Bořil. Diváci: 5627.

Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Šimko, Divíšek (71. Reinberk) - Daníček, Janošek - Kalabiška (65. Sadílek), Havlík, Petr (55. Rezek) - Kubala. Trenér: Kordula.

Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Kúdela (83. Frydrych), Bořil - Traoré, Souček - Stoch, Hušbauer (72. Baluta), Zmrhal - Tecl (76. Matoušek). Trenér: Trpišovský.

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Prohráli jsme zaslouženě, ale zápas jsme individuálními chybami Slavii hodně ulehčili. Pokud dostaneme gól ze standardky, gólman si vybere slabší chvilku, tak je hrozně těžké se zápasem proti takovému soupeři něco udělat. To, že nám chyběli čtyři hráči základní sestavy, se bohužel také hodně projevilo. Kluci, kteří dnes hráli, tam nechali všechno, snažili se, ale proti velké kvalitě Slavie to nestačilo."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsme šťastní, že jsme to zvládli a vyhráli, protože s repre pauzami nemáme dobré zkušenosti a na jaře jsme dvě utkání po nich nezvládli. Ze základu, co tu byl, tak trénovali jen dva hráči. Z osmi hráčů se nám pak ještě vrátilo pět s problémy a hrát se včera, tak někteří asi ani nehráli. Bohužel jsme do zápasu nevstoupili dobře a soupeř byl živější, pohyblivější a my jsme se do toho dostávali pomaleji. Pomohla nám standardka, od ní jsme už hráli velmi dobře kombinačně a celkově to bylo zasloužené vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články