Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Slavia dotáhla další přestup. Sestavu mistra rozšířil Trubač z Hradce

Praha/Hradec Králové – Sedmou posilu během léta už získala pražská Slavia. Úřadující domácí mistr dotáhl přestup devatenáctiletého talentovaného středopolaře Daniela Trubače z druholigového Hradce Králové.

Daniel Trubač
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Chci se ve své kariéře posunout dál a toto je skvělá příležitost. Slavia je klub s obrovskými ambicemi a mě čeká tvrdá práce, na kterou se ale moc těším. Ano, je to výzva a místo v základu nemám jisté, ale je jenom na mně, zda se prosadím, či nikoliv," řekl Trubač.

Mladý záložník patří k talentům českého fotbalu. V srpnu 2014 v sedmnácti letech debutoval v první lize, v uplynulé sezoně pak v nejvyšší soutěži nastoupil k 25 utkáním a byl členem základní sestavy.

Celkem má na kontě 41 ligových zápasů a jednu vstřelenou branku. Prošel také prakticky všemi mládežnickými národními týmy a v současnosti patří do reprezentační dvacítky.

Zatím není jisté, zda v konkurenci zvučných posil na podzim zůstane, nebo půjde hostovat. "Mluvil jsem s trenérem a jasně se řeklo, že se ještě uvidí. Dá se říct, že podle toho, jak budu vypadat v zápasech a jak bude pokračovat mé působení tady," pokračoval Trubač.

Do Slavie přicházejí hvězdná jména Danny, Halil Altintop či Ruslan Rotaň, ale Trubač nemá z konkurence strach. "S tím jsem sem šel, že je to Slavia, mistr ligy, že chtějí hrát poháry. Chceme hrát všechno možné. Ta konkurence tady je a bude," uvedl Trubač.

"Samozřejmě jsou tu velká jména. Dá se říct, že ty posily, které přišly, mají už přece jen určitý věk. Já mám, doufám, nějakou kariéru ještě před sebou. Na šanci si počkám."

Připustil, že zažil veliký skok z Hradce, který sestoupil do druhé ligy. "Když to tak vezmu, před chvilkou jsem mohl hrát přáteláky třeba s Ústím nad Orlicí a teď bych mohl hrát třeba proti Celticu Glasgow. Je to velký rozdíl. To samé se dá říct o hráčích. Ruslan je velká osobnost a doufám, že s těmi dalšími, co přijdou, si ještě také zahraju," prohlásil Trubač.

Vedle něj a hvězdného tria zmíněných záložníků už Slavia v letní přestávce získala také brankáře Jana Laštůvku, stopera Jakuba Jugase a záložníka Jakuba Hromadu. Těsně před dotažením jsou příchody stopera Matěje Chaluše a záložníka Filipa Panáka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články