Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia dostala za zápas s Plzní pokutu 100 tisíc, za pyrotechniku pyká i Sparta

Slavia dostala od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace pokutu 100 tisíc korun za to, že fanoušci Pražanů v domácím zápase s Plzní masivně použili pyrotechniku. Šlágr druhého kola prvoligové nadstavby, který Slavia vyhrála 1:0 a zajistila si obhajobu titulu, byl kvůli pyrotechnice z tribun na dvě minuty přerušen. Ve dvacetitisícovém stadionu v Edenu bylo vzhledem k opatřením proti šíření nemoci covid-19 zhruba 3500 diváků.

zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Jiný pražský klub Sparta musí zaplatit 20 tisíc korun za nesportovní chování svých příznivců ve finále domácího poháru v Liberci, kde při vítězství 2:1 použili pyrotechniku a poškodili zařízení stadionu.

Kondiční trenér Liberce Petr Hejný má pozastavenou funkci na dva soutěžní zápasy. Navíc dostal pokutu deset tisíc korun za nesportovní chování a nevhodné výroky k rozhodčím po prohraném finále MOL Cupu.

Pět hráčů dostalo druhou žlutou kartu v nadstavbě, což znamená stopku na jedno utkání. To se týká jen mladoboleslavského Jaroslava Zeleného, jehož tým v neděli sehraje v Liberci kvalifikační duel o postup do 2. předkola Evropské ligy.

Sparťany Bořka Dočkala, Libora Kozáka, Ladislava Krejčího i Romana Potočného z Ostravy mohou jejich kluby z trestu vyplatit, aby začali novou sezonu s čistým štítem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články