Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slavia dostala pokutu a má na jeden duel zavřený "kotel"

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila pražské Slavii pokutu 80 tisíc korun. Částku 50 tisíc musí klub zaplatit za chování fanoušků v domácím ligovém duelu s Brnem, dalších 30 tisíc pak za výtržnosti příznivců v duelu na půdě Bohemians 1905. Slávisté zároveň mají kvůli zápasu s Brnem na jedno soutěžní utkání uzavřenou tribunu Sever, kde sídlí "kotel" nejvěrnějších fanoušků. Ti totiž v závěru zápasu házeli na trávník různé předměty a rozhodčí asi na dvě minuty hru přerušil.

I "klokani" musí vytáhnout ze své kapsy finanční obnos, disciplinárka je potrestala třicetitisícovou pokutou za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování příznivců ve zmiňovaném duelu se Slavií.

Komise také kvůli chování fanoušků v uplynulých domácích zápasech zahájila řízení s Baníkem Ostrava a Brnem. Se Slavií a Spartou bude rovněž řešit události při sobotním pražském derby v Edenu. 

Disciplinární komise zahájila též řízení se sportovním manažerem Příbrami, Romanem Rogozem, kvůli jeho nevhodnému chování v Českých Budějovicích. Při sobotním duelu Synot ligy se měl na jihu Čech dopustit gesta, kdy se otočil k tribuně a vyslal k ní srozumitelné gesto - projel si prstem pod krkem.

Z projednávaných zastavení činnosti následkem vyloučení dostal nejvyšší trest hráč Baníku Most Vaselinovič Mladen, jenž obdržel dvouzápasový distanc za surovou hru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články