Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia doma vyzve Karvinou, obhájce z Boleslavi se představí v Ďolíčku

Praha - Los čtvrtfinále domácího poháru svedl dohromady vedoucí Slavii s nováčkem z Karviné, Bohemians 1905 se postaví Mladé Boleslavi, Slovan Liberec přivítá Fastav Zlín a SFC Opava, jediný zástupce nižších soutěží, změří síly s Brnem. Duely jsou na programu 5. dubna. 

Milan Škoda překonává brankáře Hanuše
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia Praha – MFK Karviná

Aktuální lídr tabulky z Edenu nastoupí poprvé proti prvoligovému klubu. Ve 3. kole uspěl poměrem 3:1 na půdě Chrudimi a následně vyřadil Litoměřicko. Obě mužstva hrají ČFL, tedy třetí nejvyšší soutěž.

"K poháru přistupujeme s plnou vážností. Vyhlásili jsme, že chceme vyhrát jednu z trofejí a v MOL Cupu je ta cesta přece jen jednodušší než v lize, kde nás čeká ještě spousta utkání. Navíc je to patnáct let od našeho posledního triumfu, takže bychom to rádi zopakovali," řekl po losu Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie. 

Soupeř z Karviné měl cestu mezi nejlepších osm podstatně složitější. Ve 2. kole otočil zápas v Novém Jičíně (Divize E), následně zdolal druholigový Prostějov a v osmifinále ukončil pohárové putování pražské Dukle po penaltovém rozstřelu.

Bohemians 1905 – Mladá Boleslav

Klokani, stejně jako Slezané, absolvovali tři vyřazovací souboje. Nejprve uspěli ve Štěchovicích (ČFL) 3:2, poté nezaváhali v Hulíně (MSFL) 2:0 a vstupenku do čtvrtfinále si zajistili domácím triumfem nad fotbalisty Králova Dvora (ČFL).

Mladá Boleslav zahájila výpravu za obhajobou na hřišti SK Zápy (ČFL), kde sice od 3. minuty prohrávala, ale brankami Mebrahtua s Magerou stanovila konečné skóre 2:1. Stejná dvojice zařídila také osmifinálovou demolici Hradce Králové 4:2.

"Myslím si, že největším favoritem bude Slavia, ale my se obhajoby nezříkáme. Chtěli jsme hrát doma, ale Bohemku bereme. Je to v Praze a nemusíme jezdit daleko," uvedl Vladimír Rosenberger, sportovní sekretář Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Los čtvrtfinále Českého poháru

Slovan Liberec – Fastav Zlín

Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského slavili postup až v dohrávaném klání na půdě druholigového Táborska (3:1). Do střelecké listiny se zapsali Bosančič s Mikulou, třetí gól zaznamenal nešťastně domácí Tomi. Předtím potvrdili úlohu favorita také v Písku (ČFL).

Zlín sestřelil po kanonádách v Třebíči (MSFL), respektive v Tachově (ČFL), pražskou Spartu a na sever Čech přicestuje s pozitivní bilancí proti Slovanu. Liberecký tým totiž během letošní sezony porazil před vlastními fanoušky a venku uhrál remízu.

SFC Opava – Zbrojovka Brno

Druholigová Opava je jediným čtvrtfinalistou, který se v letošním ročníku MOL Cupu představil čtyřikrát. Po třech venkovních skalpech soupeřů – Petřkovic (MSFL), Šumperku (Divize E) a Slovácka, se postarala o největší senzaci vyřazením šampionů z Plzně.

Remízový král nejvyšší soutěže, brněnská Zbrojovka, přesvědčivě kontrolovala všechna dosavadní pohárová střetnutí. Ve Slavičíně (Divize D) vyhrála 3:1, druholigové Ústí nad Labem porazila 4:1 a v osmifinále si doma poradila s Jihlavou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články