Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slavia chce proti poslednímu Žižkovu po deseti kolech vyhrát

Praha - Malé pražské derby mezi dvanáctou Slavií a posledním týmem tabulky Žižkovem obstará dohrávku 24. kola první fotbalové ligy. Červenobílí chtějí navzdory absencím v sestavě zlomit neúspěšnou sérii a po deseti zápasech se dočkat vítězství. Po třech bodech touží i Viktoria, která by ráda po třech duelech bez porážky ještě více zdramatizovala boj o záchranu. Utkání začne v Edenu ve 20:15, přímým přenosem vysílá ČT4 a náš web.

Slavia se naposledy radovala z výhry 6. listopadu, kdy v Edenu porazila Plzeň 2:1. Vršovickému klubu ke třem bodům zatím nepomohl ani odchod kouče Františka Straky, jeho nástupce Martin Poustka se ve čtyřech duelech na lavičce Pražanů vítězství ještě nedočkal.

Před soubojem s Viktorií trápí Slavii absence v sestavě, kvůli karetním trestům a zdravotním problémům bude mimo hru nejméně osm hráčů. "I když je tím náš kádr zasažen, věřím, že je v něm stále síla na to, abychom Žižkovu vrátili podzimní porážku a tři body zůstaly v Edenu," uvedl Poustka.

Právě říjnový triumf 1:0 nad Slavií, ve kterém příznivci červenobílých nejvíce protestovali proti kouči Strakovi, byl pro Žižkov na dlouhou dobu posledním. Tým zpod televizního vysílače výsledkově procitl až v minulých třech kolech a po remíze a dvou výhrách se reálně vrátil do boje o udržení.

Ve zlepšených výkonech by Žižkov rád pokračoval i na hřišti Slavie, kde z třinácti utkání bodoval jen jednou. "Do utkání jdeme s pokorou a uznáváme kvalitu soupeře. Je jasné, že každý bod je teď dobrý a potřebný. Tentokrát se asi dá očekávat fotbalovější utkání, Slavia vyznává techničtější fotbal, než byl k vidění v minulém zápase s Bohemians. To by nám mohlo více vyhovovat, ale uvidí se až na hřišti," řekl kouč Roman Nádvorník.

Zvláštní zápas čeká slávistického útočníka Jiřího Böhma, který na podzim oblékal dres Žižkova. "Na zápas se určitě těším, mám tam kamarády, ale to jde v zápase vždycky stranou. My už musíme vyhrát a za tím si jednoznačně půjdeme," uvedl Böhm.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia hostí v derby Žižkov
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články