Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia chce potvrdit trhák proti nepříjemnému Liberci, Spartu čeká Mladá Boleslav

Vedoucí Slavia může v Edenu udělat další důležitý krok k vítězství v základní části první fotbalové ligy. Na Pražany ale čeká nevyzpytatelný soupeř v podobě Liberce, proti kterému se červenobílým příliš nedaří. Třetí Sparta se pokusí prodloužit šestizápasovou vítěznou sérii na hřišti Mladé Boleslavi. Trenéra Dukly Romana Skuhravého čeká návrat do Opavy, na jejíž lavičce ještě na začátku této sezony stál. Utkání Slavia - Liberec můžete sledovat na webu ctsport.cz v textovém on-line přenosu.

Martin Koscelník (vpravo) a Jan Bořil
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slavia vede tabulku o devět bodů před Plzní, nad bývalým týmem svého trenéra Jindřicha Trpišovského ale vyhráli jediný z posledních čtyř ligových duelů - na podzim 1:0. Liberečtí střídají dobré výsledky se špatnými a patří jim osmá příčka.

"Je příjemné mít nějaký náskok, ale uvidíme v dubnu. Myslím, že nás čeká asi osm nebo devět zápasů během 29 dnů. Pak je před námi ještě nadstavba. Kdyby se hrálo 30 kol, je to jiné," řekl kouč Trpišovský, jehož Slavia v Edenu drží sérii devíti ligových vítězství.

Rozjetá Sparta vyhrála všech šest jarních kol a Mladou Boleslav porazila třikrát za sebou. Středočeši však letos ještě neprohráli, doma nepoznali přemožitele v posledních deseti utkáních a ze sedmého místa ztrácejí jen dva body na šestý Zlín.

"Boleslav se dala dohromady a pomohlo jí především posílení, takže je silnější než na podzim. Komličenko je nejlepší ligový střelec, ale nesmíme zapomenout na Mešanoviče, do výborné formy se dostal Matějovský a také obrana jim hraje dobře. Ale i když je Komličenko díky gólům zajímavý, je Boleslav především hodně kompaktní tým," ocenil soupeře sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

V sobotu jsou na programu i další tři zápasy. Dukla, která se po pátečním vítězství Karviné vrátila na poslední místo tabulky, hraje na hřišti dvanácté Opavy.

Duel bude pikantní pro trenéra Pražanů Romana Skuhravého, který se na stadionu Slezanů představí poprvé od svého zářijového odchodu a následného "přestupu" do Dukly.

Deváté Teplice doma změří síly s jedenáctým Slováckem, které remizovalo v posledních třech kolech. Zlín před svým publikem vyzve desátou Olomouc. Sigma s moravským rivalem neprohrála sedmkrát po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články