Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia bude hájit první místo v Liberci, Slovácko přivítá Mladou Boleslav

Praha – Další krok k vysněnému titulu touží na libereckém stadionu U Nisy udělat fotbalisté Slavie. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého jsou v jarní části nejvyšší soutěže stoprocentní a prezentují se vynikajícími výkony. Slovan naopak sráží střelecká neproduktivita. Po skalpu pražské Sparty zajíždí Mladá Boleslav do Uherského Hradiště, kde nastoupí proti Slovácku. Přímý přenos tohoto utkání sledujte od 20:05 na ČT sport. 

Liberec – Slavia Praha

Sešívaní se aktuálně pyšní nejlepší ligovou bilancí. Ve čtyřech jarních kolech neztratili ani bod, celkově drží šňůru sedmi výher za sebou. "Brzdíme euforii, kterou slyšíme kolem sebe. Liberec se chce odpoutat z dolní poloviny tabulky. Viděli jsme zápas v Plzni, který odehrál velice dobře. Oni sami mluví o tom, že by chtěli na výkon ze západu Čech navázat," prohlásil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý, který v minulosti dovedl Slovan k titulu.

Zatímco Slavia má se 43 góly nejlepší útok, Liberec je s 13 brankami nejméně produktivním celkem. Mužstvo z hlavního města však na půdě soupeře zvítězilo v jediném z posledních pěti vzájemných ligových duelů.

"Minule jsme podali dobrý výkon. Body nám trochu protekly mezi prsty. Slavia má teď asi lepší formu a výsledky než Plzeň, ale s Viktorií jsme hráli venku a teď hrajeme doma, kde chceme uspět," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Slovácko – Mladá Boleslav

Souboj na jaře neporažených týmů uvidí Městský stadion Miroslava Valenty. Domácí fotbalisté Slovácka změří síly s neoblíbeným soupeřem z Mladé Boleslavi. Středočeský klub zdolali naposledy v sezoně 2012/2013. Od té doby prohráli dvanáct ze čtrnácti vzájemných střetnutí.

Po zimní přestávce remizovali ve všech třech duelech, naposledy v derby na půdě Zlína 1:1. Svěřenci trenéra Martina Svědíka porazili před týdnem trápící se Spartu 1:0 a do Uherského Hradiště přicestují podpořit své ambice na účast v evropských pohárech. Momentálně drží čtvrtou pozici o skóre před Zlínem. Slovácku patří desátá příčka.

"Po výsledkově rozpačitém vstupu do jarní části potřebujeme bodovat v každém utkání k udržení se v nejlepší čtveřici. Na Slovácku nás čeká dobře organizovaný a bojovný protivník, ale i proti takovému můžeme usilovat o vítězství, když navážeme na výkon ze střetnutí proti Spartě," uvedl Martin Svědík.

Teplice - Příbram

Příbram ovládla v minulém kole záchranářskou bitvu s Hradcem Králové (1:0) a ztrácí už jen pět bodů na nesestupové pozice. Domácí Teplice naopak padly v Edenu vlastním gólem střídajícího Vaněčka z 88. minuty.

"Každý duel, ve kterém nebodujeme, je pro nás problém. Proto věřím, že nás výhra s Hradcem nakopla a Na Stínadlech něco uhrajeme. Potřebujeme totiž něco přivést i zvenku," naznačil příbramský trenér Kamil Tobiáš.

"Na Slavii jsme odehráli dobrý zápas, bohužel jsme si neodvezli ani bod. Myslím si, že teď nás čeká těžší soupeř, samozřejmě ne ve smyslu kvality, ale ve smyslu důležitosti utkání. Věřím, že ho dokážeme zvládnout a vyhrajeme," doplnil kouč domácích Daniel Šmejkal.

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články