Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia a Sparta se utkají v pohárovém čtvrtfinále, s losem však nesouhlasí

Praha - Ve čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu na sebe narazí pražští rivalové Slavia se Spartou. Oba rivalové však s průběhem losu nesouhlasí. Vydali společné prohlášení, v němž tvrdí, že podle soutěžního řádu měly být Sparta i Slavia nasazeny, a zvažují protest. Ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas je přesvědčen, že losování bylo v pořádku. První zápasy se hrají 31. března, odvety jsou na programu 7. dubna. Další dvojice tvoří Teplice - Baumit Jablonec, Slovan Liberec - Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň - Příbram. O podobě čtvrtfinále rozhodla ruka československého internacionála Karola Dobiáše.

"Jediná výhoda je, že Spartu třikrát porazíme začátkem jara," žertoval hořce ředitel Slavie Petr Doležal. "Jsem nespokojen. Obecně nespokojen, jak to losování proběhlo," dodal. Hned po skončení pohárového dvojzápasu na sebe oba velcí soupeři narazí znovu v utkání 24. kola první ligy, které se bude hrát 10. dubna na Letné. Místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda odmítl výsledek losu komentovat a odešel.   

V odpoledních hodinách však představitelé obou pražských klubů vydali prohlášení, v němž poukazují na to, že losování bylo v rozporu s rozpisem soutěží Českomoravského fotbalového svazu. "V rozpisu soutěže se uvádí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž kluby jsou nasazeny podle úrovně soutěže a umístění v této soutěži," stojí ve společném prohlášení.

Pražská "S" zastávají názor, že podle výsledků minulé sezony měly být ve čtvrtfinále nasazeny Slavia, Sparta, Liberec a Olomouc. "Ve výsledku se tak již ve čtvrtfinálovém kole utkají dva nejlepší týmy uplynulého ročníku ligy, což považujeme za velmi nešťastný krok," konstatuje se v prohlášení. Šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas připustil, že formulace v soutěžním rozpisu není šťastná. "Diskutovali jsme o tom dlouho a nakonec se šest klubů přiklonilo k tomu, aby se losovalo z jednoho koše bez nasazení jako v celé Evropě," vysvětlil Lubas. Nasazení si tedy přály jen Sparta a Slavia.

Vítěz Ondrášovka Cupu bude hrát předkolo Evropské ligy. Pokud se vítězem poháru stane klub, který zároveň získá titul, přejde toto právo na poraženého finalistu.

Program čtvrtfinále (31. března/7. dubna):

Teplice - Jablonec, Slavia - Sparta, Liberec - Olomouc, Plzeň - Příbram

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články