Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šlágr na San Siru rozhodl Cutrone z AC, Ronaldo znovu za Juventus neskóroval

Oba milánské kluby zvládly své duely třetího kola italské ligy. AC Milán díky gólu v páté nastavené minutě porazil AS Řím 2:1. Za hosty hrál poprvé v sezoně celý zápas Patrik Schick, ale střelecky se neprosadil. Konkurenční Inter Milán přehrál Boloňu na jejím hřišti 3:0 a připsal si první ligové vítězství v ročníku. Vítězství nad Parmou 2:1 slavil Juventus, který vede tabulku bez ztráty bodu. Branku znovu nedokázal vstřelit Cristiano Ronaldo.

Patrick Cutrone střílí vítězný gól do sítě AS Řím
zdroj: Reuters autor: Stefano Rellandini

Utkání rozhodl krátce před závěrečným hvizdem Patrick Cutrone po krásné uličce letní posily Gonzala Higuaína. Milán se tak dočkal v druhém utkání první výhry v sezoně, Řím má odehrané tři duely s bilancí 1-1-1.

Domácí byli v prvním poločase šlágru jasně lepší a ve 40. minutě převahu brankově zúročil Franck Kessié. Římané využili k vyrovnání první velkou šanci v 59. minutě, kdy skákavou střelou z voleje skóroval Federico Fazio.

Krátce nato rozvlnil síť Higuaín, ale branka argentinského útočníka byla za pomoci videa odvolána kvůli ofsajdu. Stejně dopadl na druhé straně v 79. minutě francouzský mistr světa Steven Nzonzi, jehož gól nebyl uznán kvůli předchozímu hraní rukou. Zápas směřující k dělbě bodů rozhodl v 95. minutě dvacetiletý Cutrone.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Milán vyhrál nad AS Řím díky gólu v nastavení

Vítězný gól utkání Boloňa – Inter vstřelil až v 67. minutě Radja Nainggolan, který si zpracoval míč ve vápně a umístil jej nekompromisně k tyči Skorupského branky. Letní posila z konkurenčního AS Řím se trefila při svém soutěžním debutu v dresu Interu. Výhru milánského velkoklubu pojistili slepenými góly v závěrečné desetiminutovce Candreva a Perišič.

Boloňa neporazila Inter Milán ve 13. domácím utkání v řadě. Naposledy se jí to podařilo v únoru roku 2002.

Juventus vítězí, ale Ronaldo je na suchu

Juventus se prosadil už ve druhé minutě, kdy se po vzdušném souboji odrazil míč k Mandžukičovi a ten zblízka překonal Sepeho. Nováček soutěže však dokázal v 33. minutě vyrovnat. Szczesny nedosáhl na tečovaný centr a balon dopravil do sítě Gervinho.

Získat vedení zpět na stranu "Staré dámy" se snažil Ronaldo, ale v 54. minutě mířil z vyložené pozice vedle a o tři minuty později ho po individuálním průniku vychytal Sepe. O chvíli později už ale obhájce titulu mohl slavit, Mandžukič chytrou patičkou uvolnil Matuidiho a francouzský reprezentant napálil míč pod břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus vyhrál, ale Ronaldo se znovu neprosadil

V 73. minutě nastřelil střídající Costa tyč, skóre už se ale nezměnilo. Juventus neprohrál v Serii A patnáct utkání na venkovních hřištích v řadě.

Jankto sledoval výhru svého týmu z lavičky

Český záložník Jakub Jankto jen z lavičky náhradníků přihlížel vítězství svého týmu Sampdorie Janov 3:0 nad Neapolí. Dva góly vstřelil Defrel, třetí přidal parádní patičkou Fabio Quagliarella. Pro Neapol to byla první ztráta v sezoně.

Zkušený útočník Quagliarella nejprve připravil druhý gól Sampdorie a nakonec skóre sám zpečetil, když se k němu snášel míč, zatímco sám stál zády k brance. To mu ale nezabránilo, aby míč ve vzduchu zasáhl patičkou a umístil ho mimo brankářův dosah.

Je nám líto, video expirovalo.
Quagliarella si proti Neapoli řekl o nominaci na gól roku

Stoprocentní tak už zůstávají jen obhájce titulu Juventus a Fiorentina, která porazila 1:0 Udine, jemuž chyběl zraněný Antonín Barák. V dobrém vstupu do sezony pokračuje Sassuolo, které přestřílelo FC Janov 5:3 a má sedm bodů. O výhře domácí fotbalisté rozhodli čtyřmi góly v závěrečné desetiminutovce první půle. 

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

AC Milán - AS Řím 2:1 (40. Kessié, 90.+5 Cutrone - 59. Fazio), Boloňa - Inter Milán 0:3 (67. Nainggolan, 82. Candreva, 85. Perišič), Parma - Juventus Turín 1:2 (33. Gervinho - 2. Mandžukič, 58. Matuidi), Fiorentina - Udine 1:0 (73. Benassi), Bergamo - Cagliari 0:1 (45. Barella), Chievo - Empoli 0:0, Lazio Řím - Frosinone 1:0 (49. Alberto), Sampdoria Janov - Neapol 3:0 (11. a 32. Defrel, 76. Quagliarella), Sassuolo - FC Janov 5:3 (34. Boateng, 38. Lirola, 41. Babacar, 45.+2 vlastní Spolli, 62. Ferrari - 27. a 83. Piatek, 70. Panděv), FC Turín - Spal Ferrara 1:0 (52. N'Koulou).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články