Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šlágr na Emirates Stadium vítěze nepoznal, Manchester City si smlsl na Southamptonu

Manchester City doma zametl se Southamptonem a po vítězství 6:1 si v čele tabulky po 11. kole vytvořil dvoubodový náskok Liverpool. Ten v bitvě těžkých vah s Arsenalem remizoval 1:1. Stejně bodů jako Liverpool má i Chelsea, která porazila Crystal Palace 3:1. Další vítězný comeback si připsal Manchester United v Bournemouthu. Leicester v prvním duelu po tragickém úmrtí majitele Vičaje Srivadtanaprapchy vyhrál v Cardiffu 1:0. Po zápase odletěl celý tým na pohřeb do Thajska. Huddersfield si připsal proti Fulhamu první výhru v sezoně.

Utkání Arsenal - Liverpool
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Hráči City se k hladkému vítězství přiblížili už v úvodní dvacetiminutovce, ve které si dal vlastní gól Wesley Hoedt a vedení klubu z Manchesteru navýšili Sergio Agüero a David Silva. Poté sice snížil z penalty Danny Ings, ale Raheem Sterling v nastavení první půle přidal čtvrtou branku domácích.

Manchester City dominoval i po změně stran. Sterling si v 67. minutě připsal druhý zásah v utkání a v nastaveném čase uzavřel skóre Leroy Sané. Trápící se Southampton v Premier League nezvítězil posedmé za sebou a je na 16. místě.

Chelsea poslal do vedení po půlhodině hry Álvaro Morata. Hosté srovnali v 53. minutě zásluhou Androse Townsenda, ale favorit překvapení nepřipustil. Mezi 65. a 70. minutou se prosadili podruhé Morata a jeho španělský krajan Pedro. Chelsea v aktuálním ligovém ročníku udržela neporazitelnost stejně jako City a Liverpool.

Liverpool vedl, když se v 61. minutě prosadil Milner, který si počkal ve vápně na vyražený míč od brankáře Lena a ve snadné situaci se nemýlil. "Kanonýry" zachránil v 82. minutě Lacazette, když se štěstím z otočky zakroutil míč na vzdálenější tyč.

Na lavičce Arsenalu zůstal Petr Čech, jenž chytal ve středečním utkání Ligového poháru proti Blackpoolu (2:1). V anglické lize jeho tým remizoval podruhé za sebou, předtím vyhrál sedm duelů v řadě. Liverpool je spolu s Manchesterem City a Chelsea dál bez porážky.

"Red Devils" otočili duel v Bournemouthu

Domácí po úspěšném říjnu, kdy v anglické lize třikrát vyhráli a jednou remizovali, vstoupili do prvního listopadového zápasu lépe. Už v 11. minutě totiž otevřel skóre Wilson, který se zapsal do střelecké listiny i v minulém utkání proti Fulhamu. Tentokrát překonal z bezprostřední blízkosti De Geu po vynikající přihrávce Stanislase z pravého křídla. 

Hosté srovnali stav zásluhou Martiala, jenž zužitkoval zpětný pas Sáncheze a skóroval popáté v posledních čtyřech střetnutích Premier League. V nastaveném čase pak dokonal cenný obrat Rashford - v pokutovém území si zpracoval Pogbův centr a následně nedal sebemenší šanci bezmocnému brankáři Begovičovi.

Leicester v emotivním utkání uspěl v Cardiffu

Jediný gól zápasu vstřelil deset minut po přestávce Demarai Gray a odstartoval tím obrovskou vlnu radosti. Při oslavách si svlékl dres a odhalil tričko s nápisem pro zemřelého Srivadtanaprapchu, jehož mnozí hráči "Foxes" považovali téměř za člena rodiny.

Pohnutí bylo na hráčích hostí znát už při zahajovacím ceremoniálu, při kterém oba týmy uctily zesnulého minutou ticha. Brankář Kasper Schmeichel, jenž za klub hraje už od roku 2011, se neubránil slzám. Srivadtanaprapcha zemřel před týdnem při nehodě vrtulníku společně s dalšími čtyřmi lidmi, když odlétal ze stadionu Leicesteru po minulém ligovém střetnutí s West Hamem. Thajský podnikatel koupil klub před osmi lety a předloni s ním slavil senzační titul anglického mistra.

"Jsem hrozně pyšný na všechny za to, jak jsme dnes hráli. Byl to hodně těžký týden pro všechny. V Cardiffu to bylo mimořádně emotivní a jsem rád, že jsme pro Vičaje získali tři body," uvedl Schmeichel před 9600 km dlouhým letem do Thajska. "Všichni hráči tam chtěli, aby byli na pohřbu. Jsem rád, že poletíme po vítězném utkání a snad na nás může být jeho rodina pyšná," dodal dánský gólman.

Tottenham zvládl utkání ve Wolverhamptonu, kde zvítězil 3:2. Spurs vedli po gólech Lamely, Lucase a Kanea 3:0, domácí pak snížili díky dvěma penaltám. Těsný náskok ale fotbalisté Tottenhamu udrželi a v tabulce poskočili na čtvrté místo o bod před Arsenal.

Huddersfield poprvé zvítězil a přikoval ke dnu Fulham

Huddersfield v anglické lize poprvé vyhrál a opustil poslední místo. Nad Fulhamem na domácím hřišti zvítězil 1:0, tabulku tak po 11 kolech nově uzavírá právě jejich soupeř.

Po půlhodině hry se v souboji před malým vápnem hostů prosadil německý stoper Christopher Schindler, jehož hlavičku ještě usměrnil do vlastní sítě Timothy Fosu-Mensah. Huddersfield tak v Premier League vstřelil první domácí gól od dubna.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:

Bournemouth - Manchester United 1:2 (11. Wilson - 35. Martial, 90.+2 Rashford), Cardiff - Leicester 0:1 (55. Gray), Everton - Brighton 3:1 (26. a 77. Richarlison, 50. Coleman - 33. Dunk), Newcastle - Watford 1:0 (65. Pérez), West Ham United - Burnley 4:2 (68. a 84. Anderson, 10. Arnautovic, 90.+2 Hernández - 45. Gudmundsson, 77. Wood), Arsenal - Liverpool 1:1 (82. Lacazette - 61. Milner), Wolverhampton - Tottenham 2:3 (68. Neves z pen., 79. Jiménez z pen. - 27. Lamela, 30. Lucas, 61. Kane)Manchester City - Southampton 6:1 (45.+2 a 67. Sterling, 6. vlastní Hoedt, 12. Agüero, 18. D. Silva, 90.+1 Sané - 30. Ings z pen.), Chelsea - Crystal Palace 3:1 (32. a 65. Morata, 70. Pedro - 53. Townsend), Huddersfield - Fulham 1:0 (29. vlastní Fosu-Mensah).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články