Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Skvělý výkon Kadeřábka. Hoffenheimu pomohl gólem a asistencí k výhře

Jeden gól, jedna asistence a tři body. Pavel Kadeřábek má za sebou hodně povedený den. Reprezentační obránce pomohl v 6. kole německé ligy Hoffenheimu k výhře 3:1 nad Wolfsburgem, který poprvé v bundesligovém ročníku prohrál. Leverkusen v základní sestavě s útočníkem Patrikem Schickem zdolal Mohuč 1:0. Záložník Vladimír Darida si s Herthou Berlín odvezl z Lipska debakl 0:6. Bayern i přes vyloučení porazil Fürth 3:1.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu (v modrém) v hlavičkovém souboji v utkání s Wolfsburgem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Oliver Zimmermann

Účastníka Ligy mistrů Wolfsburg poslal v 25. minutě do vedení Baku, jenže domácí v nastavení úvodního dějství zásluhou Kramariče vyrovnali. V 74. minutě Kadeřábek ve vápně našel zakončujícího Baumgartnera. O osm minut později nikým nehlídaný sparťanský odchovanec zblízka dorazil do branky Raumeho střelu z přímého kopu, která skončila na tyči. Hoffenheim triumfoval po čtyřech kolech.

Vítězství Leverkusenu zařídil v 62. minutě Wirtz. Bayer naplno bodoval ve druhém kole po sobě a ve čtvrtém z posledních pěti, v neúplné tabulce se posunul na druhé místo za obhájce titulu Bayern Mnichov.

Skóre otevřel v dresu Bayernu v desáté minutě Thomas Müller, po půlhodině hry zvýšil na 2:0 Joshua Kimmich. Tři minuty po začátku druhého poločasu ale dostal za ostrý faul červenou kartu Benjamin Pavard a bavorský tým se v deseti na výhru ještě hodně nadřel. Ve vyhrocené atmosféře dostal žlutou kartu v 64. minutě i trenér Bayernu Julian Nagelsmann.

Uklidnění úřadujícím šampionům přinesl v 68. minutě vlastní gól Sebastiana Griesbecka, po němž Bayern vedl už o tři branky. V závěru už jen zkorigoval stav přesnou hlavičkou Cedric Itten.

Gólově se v dresu favorita neprosadil Robert Lewandovski a jeho úspěšná střelecká série se zastavila na 15 bundesligových zápasech. Polský reprezentant tak těsně nedosáhl na historický rekord Gerda Müllera, který dokázal skórovat v šestnácti utkáních bundesligy v řadě.

Vicemistr poslední sezony Lipsko vyhrál po třech kolech. V obou poločasech vstřelil po třech gólech. Dvakrát se mezi střelce zapsal Nkunku. Hertha prohrála po dvou ligových výhrách, Darida střídal už o poločase.

Jiný berlínský celek Union, který je ve skupině Evropské konferenční ligy s pražskou Slavií, porazil doma Bielefeld 1:0. V 88. minutě rozhodl Behrens, který při prohře 1:3 na hřišti Slavie vstřelil jediný gól svého týmu.

Mönchengladbach zdolal doma Dortmund 1:0. V 37. minutě se prosadil švýcarský reprezentant Zakaria. O tři minuty později dostal druhou žlutou kartu v utkání hostující záložník Dahoud. Mönchengladbach vyhrál druhé z posledních tří kol, Dortmund prohrál v bundeslize po sérii tří výher.

Frankfurt doma remizoval s Kolínem nad Rýnem 1:1 a v šestém soutěžním duelu po sobě uhrál nerozhodný výsledek, z toho popáté v řadě 1:1. Hosté, za něž celé utkání strávil mezi náhradníky český reprezentant do 21 let Tomáš Ostrák, remizoval v bundeslize 1:1 potřetí za sebou.

Freiburg porazil Augsburg 3:0. Branky vstřelili Lukas Kübler, Lucas Höler a Vincenzo Grifo. Český brankář Augsburgu Tomáš Koubek do utkání nezasáhl. K třetí výhře v sezoně došli fotbalisté z jihu Německa díky povedené první půlhodině, ve které vstřelili všechny branky. Skóre otevřel z dorážky Kübler, druhou branku dal po akci středem hřiště Höler a skóre uzavřel z penalty Grifo.

Bochum se rozešla se Stuttgartem bez branek. Největší šanci měl Konstantinos Mavropanos, jehož gól nebyl kvůli hře rukou při zpracování uznán.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:

Fürth - Bayern Mnichov 1:3 (88. Itten - 10. Müller, 31. Kimmich, 68. vlastní Griesbeck), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 1:1 (45.+6 Borre - 14. Schirí), Hoffenheim - Wolfsburg 3:1 (45.+2 Kramarič, 74. Baumgartner, 82. Kadeřábek - 25. Baku), Leverkusen - Mohuč 1:0 (62. Wirtz), Lipsko - Hertha Berlín 6:0 (16. a 70. Nkunku, 23. Poulsen, 45.+3 Mukiele, 59. Forsberg z pen., 77. Haidara), Union Berlín - Bielefeld 1:0 (88. Behrens), Mönchengladbach - Dortmund 1:0 (37. Zakaria), Bochum - Stuttgart 0:0, Freiburg - Augsburg 3:0 (6. Kübler, 25. Höler, 33. Grifo z pen.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články