Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělá premiéra Rady v Trnavě. Asistencí pomohl k výhře v úvodním utkání předkola

Do Trnavy dorazil teprve na začátku týdne, přesto hned první utkání v novém celku zvládl skvěle. Jakub Rada asistencí přispěl k výhře slovenského celku vedeného Radoslavem Látalem v úvodním střetnutí 1. předkola Ligy mistrů 1:0 nad bosenským týmem Zrinjski Mostar 1:0. Gól dal Erik Jirka.

Jakub Rada v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Rada teprve na začátku týdne odešel do Trnavy na hostování z Mladé Boleslavi a hned nastoupil v základní sestavě. V 79. minutě kolmicí vysunul dvacetiletého Jirku a ten vysokým obloučkem přehodil brankáře. V té chvíli už byli hosté devět minut o deseti a vyloučení v předposlední minutě potkalo i domácí tým.

Kouči Látalovi vyšla soutěžní premiéra na lavičce Trnavy, kam přišel v letní přestávce. Slovenský šampion, jehož generálním manažerem je český trenér Pavel Hoftych, se kvůli disciplinárnímu trestu musel obejít bez diváků.

"S výsledkem jsem spokojený. Chtěli jsme hrát na nulu a to jsme splnili. Čekali jsme na naši šanci a tu jsme proměnili. Je to dobrý výsledek do odvety. V Bosně nás však čeká teplo, bouřlivá atmosféra," řekl Látal.

K velkému překvapení došlo v Litvě, kde Süduva Marijampole díky hattricku Rigina Cicilii z první půle porazila APOEL Nikósie 3:1. Kyperský celek vloni v závěrečném předkole vyřadil pražskou Slavii a zahrál si základní skupinu.

Další z přemožitelů Slavie v minulé pohárové sezoně Astana doma udolala černohorskou Sutjesku Nikšič pouze 1:0 gólem z penalty. Crvena Zvezda Bělehrad jen remizovala na půdě Jürmaly bez branek.

Úvodní utkání 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

FC Astana - Sutjeska Nikšič (Č. Hora) 1:0 (1:0), Spartaks Jürmala (Lot.) - CZ Bělehrad 0:0, Süduva Marijampole (Lit.) - APOEL Nikósie 3:1 (3:0), Trnava - Zrinjski Mostar (Bosna) 1:0 (0:0),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články