Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělá jízda Zlína pokračuje. Po výhře nad Karvinou poskočil do čela tabulky

Zlín – Během loňského podzimu výkony překvapovali, jarní část však byla katastrofální. Start do nové sezony ale fotbalistům Zlína zase vychází na jedničku s hvězdičkou. Ševci doma udolali Karvinou 3:0 a díky nejvyššímu počtu vstřelených branek (11) na čele přeskočili Spartu, která má po pěti zápasech rovněž třináct bodů. Dvě branky vstřelil nováčkovi Dame Diop, třetí přidal Lukáš Holík.

Zlínský Dame Diop (vlevo) se raduje z gólu s Róbertem Matejovem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V sestavě Zlína nechyběl kapitán Poznar, u kterého se spekuluje o přestupu do Plzně či Liberce. Hvězdou byl ale jeho spoluhráč z útoku Diop, jenž se postaral hned o dvě branky.

"Dvougólový Diop má velký potenciál a věřil jsem mu, když přicházel, že když bude zdravý, má na to. A dnes ukázal, že umí udeřit," řekl zlínský trenér Bohumil Páník. "Jsme první, ale neprožívám to, protože jsem už zkušenější. Navíc jednou jste nahoře, potom zase dole," dodal.

Již od prvních minut oba týmy předváděly útočný a pohledný fotbal a již ve 2. minutě zahrozila Karviná z rohu, když Voltr prodloužil na Jurču, jenž se natahoval po míči u zadní tyče. Poté to Jurčo zkusil zpoza šestnáctky, ale míč ukryl v rukavicích.

Zlín byl nebezpečný zejména z rohových kopů. Po jednom z nich se s míčem obtočil Vukadinovič a vystrašil Laštůvku, který se jen poohlédl po nebezpečné střele. Radost domácích vypukla po centru Holíka ve 30. minutě, který v šestnáctce našel volného Diopa, jenž nekompromisně prostřelil brankáře Karviné.

"Výsledek 3:0 vypadá, že to byl jasný zápas, ale nebylo to tak. Karviná zpočátku hrozila, ale nedala první gól, který potom byl rozhodující pro celé utkání. Karviná musela jít nahoru a tvořit. My jsme mohli hrát naši hru, která nám vyhovuje," hodnotil trenér Páník.

Diop byl nadále při chuti a po přiťuknutí Poznara znovu hrozil. O srovnání se na druhé straně technickou střelou pokusil Šisler, ale Dostál míč kontroloval. Zvýšit ještě před poločasem mohl Jugas, když Laštůvka podběhl centr z rohového kopu, ale zlínský obránce mířil nad branku.

Zlín začal velmi aktivně druhý poločas, ale Živulič vhodnou příležitost ke střele prováhal a následně hlavou mířil vedle. Stejně tak technickým pokusem Holík. Dostála na druhé straně vystrašil Budínský.

Karviná sevřela Zlín kolem šestnáctky, ale poté předvedli "Ševci" smrtící protiútok, který podruhé gólově zakončil Diop. Ten se přitom do hry vrátil po ošetření a kouč Páník jej původně chtěl stáhnout ze hřiště.

V 77. minutě bylo o výsledku rozhodnuto. Jordan prostrčil do úniku míč Holíkovi, který osamocen před Laštůvkou nezaváhal a zvýšil na konečných 3:0. V závěru ještě hrdinu Diopa vystřídal obránce Hubáček, který nastoupil do 300. ligového utkání.

"Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Co se týče utkání, tak mělo velice slušnou úroveň. Bohužel jsem tahali za kratší konec. Bylo to o tom, kdo dá první branku. Zlín by to určitě měl složitější, kdyby šanci proměnil v úvodu Voltr," mrzelo trenéra Karviné Jozefa Webera.

Fastav Zlín - MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 30. a 60. Diop, 77. Holík. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Hrabovský. ŽK: Diop (Zlín). Diváci: 5223.

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič (68. Jordan), Hnaníček, Živulič, Lukáš Holík - Poznar (81. Harba), Diop (88. Hubáček). Trenér: Páník.

Karviná: Laštůvka - Libor Holík, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Voltr (65. Okleštěk), Budínský, Zelený (34. Moravec) - Jurčo (80. Panák). Trenér: Weber.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Výsledek 3:0 vypadá, že to byl jasný zápas, ale nebylo to tak. Karviná zpočátku hrozila, ale nedala první gól, který potom byl rozhodující pro celé utkání. Karviná musela jít nahoru a tvořit. My jsme mohli hrát naši hru, která nám vyhovuje. Jsme první, ale neprožívám to, protože jsem už zkušenější. Navíc jednou jste nahoře, potom zase dole. Dvougólový Diop má velký potenciál a věřil jsem mu, když přicházel, že když bude zdravý, má na to. A dnes ukázal, že umí udeřit. S Poznarem se zatím neloučím, je to 50:50 a byl bych raději, kdyby zůstal a měl bych ten luxus s tolika útočníky."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Co se týče utkání, tak mělo velice slušnou úroveň. Bohužel jsem tahali za kratší konec. Bylo to o tom, kdo dá první branku. Do vedení šli ale domácí a pro nás to bylo složitější a my jsme se nedokázali dotáhnout. Domácí měli výborné brejky, kterými nás potrestali. Nedokázali jsme si z herní převahy vytvořit vážnější šanci. Čekali jsme více od ofenzivních hráčů. Snažili jsme se něco změnit už střídáním v prvním poločase, kdy odešel Zelený. Zlín by to určitě měl složitější, kdyby šanci proměnil v úvodu Voltr."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články