Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skupiny se rozbíhají. V akci budou Čech i Vaclík se Suchým

Praha - Hlavní fáze Ligy mistrů je tu. V osmi úvodních skupinových zápasech bude šance vidět i české fotbalisty. Arsenal s Petrem Čechem nastoupí na hřišti Paris St. Germain, v Basileji zase bude bojovat domácí tým s Ludogorcem Razgrad, a to i za přítomnosti Tomáše Vaclíka a Marka Suchého. Přímý přenos utkání PSG - Arsenal sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Francouzské PSG opustila hlavní hvězda Zlatan Ibrahimovic i trenér Laurent Blanc, bohatý klub ale nechce slevit ze svých vysokých ambicí. Pomoci naplnit by je měl nový španělský kouč Unai Emery, který se Sevillou třikrát za sebou vyhrál Evropskou ligu. "Věřím, že můžeme dojít daleko a naše možnosti chceme naznačit hned proti Arsenalu," prohlásil Emery.

Paris St. Germain prohrál jediný z posledních téměř čtyřiceti domácích zápasů v pohárech, Arsenalu se však na francouzské půdě daří, vyhrál tam sedmkrát za sebou. "PSG je jedním ze spolufavoritů soutěže, ale my chceme postoupit ze skupiny. Bude to dobrý test na úvod a věřím, že budeme bodovat," řekl kouč Arsenalu Arséne Wenger. 

V druhém duelu skupiny A si Basilej zopakuje předloňský souboj s Ludogorcem. Bulharský mistr tehdy doma vyhrál 1:0, v odvetě ale zvítězil švýcarský celek jasně 4:0 a favoritem je i nyní. Vaclík se Suchým mohou částečně pomstít Plzeň, která s Razgradem vypadla v závěrečném předkole. "Oba zápasy s Plzní jsem viděl, takže víme, co od nich čekat. Navíc s nimi máme zkušenost ze zápasů před dvěma lety," uvedl Vaclík.

zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Ancelotti a Guardiola si na lavičkách odbudou premiéry v LM

Vedle Emeryho budou první pohárový zápas na lavičce svých nových zaměstnavatelů koučovat také Carlo Ancelotti a Pep Guardiola. Prvně jmenovaný vyhrál s Bayernem Mnichov všechny čtyři soutěžní zápasy při skóre 15:0 a proti nováčkovi soutěže ruskému Rostovu se nečeká nic než jasná výhra. Pokud bavorský celek potvrdí roli favorita, třináctým domácím vítězstvím v pohárech za sebou překoná rekord Manchesteru United. "Rostov má silnou defenzivu. Občas brání s pěti obránci, takže nebude lehké najít prostor," prohlásil Ancelotti.

Také Guardiolovi se zatím v novém angažmá daří, s Manchesterem City vyhrál všech šest soutěžních utkání v sezoně včetně víkendového derby na půdě United (2:1). Anglický celek v úterý přivítá Mönchengladbach, který dvakrát porazil v základní skupině minulého ročníku.

Barcelona se proti Celticu Glasgow pokusí odčinit šokující víkendovou porážku 1:2 s nováčkem španělské ligy Alavésem. "Z porážky s Alavésem jsme si vzali pozitivní závěry. Chyby jsme si rozebrali a věřím, že to proti Celticu napravíme," uvedl trenér Luis Enrique. Ve hře bude v úterý také finalista minulého ročníku Atlético Madrid. Španělský celek si zopakuje jarní osmifinálový souboj s PSV Eindhoven, přes který postoupil po dvou bezbrankových remízách až na penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním PSG - Arsenal


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články