Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Skromný Šilhavý? Má charisma, které dokáže strhnout. I proto jsme na Euru, říká Kúdela

Ondřej Kúdela se dočkal reprezentačního debutu až v den svých 32. narozenin. S trenérem Jaroslavem Šilhavým byli už však "staří známí". Stoper Slavie věděl, do čeho jde, a i v pokročilém fotbalovém věku má národnímu týmu co dát.

Kúdela měl velmi nadějný nástup. V roce 2007 si zahrál finále mistrovství světa dvacítek. Pak šel na hostování do Kladna, kde poprvé potkal trenéra Jaroslava Šilhavého.

"Po lidské i trenérské stránce byl skvělý. Všechno si dokázal poskládat, jak potřeboval a chtěl. Hráli jsme dobrý a koukatelný fotbal," popsal Kúdela. V kladenském mužstvu se setkal i s pozdějším kapitánem Sparty a reprezentace Bořkem Dočkalem.

"Spolupráce byla bezproblémová," dodal dnes ostřílený obránce, který válí za mistrovskou Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Euro s Ondřejem Kúdelou

V národním týmu debutoval až o mnoho let později proti Brazílii. Poté nastoupil ještě v posledním zápase kvalifikace v Bulharsku. Teď možná zažívá nejlepší léta v kariéře. Se zpožděním, ale přece.

"Že se mi to poštěstilo až takhle pozdě? Asi to tak mělo být. Jsem rád, že jsem se tam vůbec mohl dostat," řekl o své strastiplné pouti do reprezentačního áčka.

Dva trenéři na jeho cestě fotbalovým životem hrají velkou roli. Vedle Šilhavého je to i Jindřich Trpišovský, se kterým se znají už od Kúdelova působení v Liberci. "Padli jsme si do noty, sedli jsme si i lidsky. To trénování i jeho filozofie mě bavily," podtrhl Kúdela.

Už má dostatek zkušeností, že může porovnávat. "Oba trenéři umějí udělat pohodu. Po lidské stránce jsou opravdu skvělí. Vědí, kdy je potřeba utáhnout, kdy povolit."

Na kouči Šilhavém si cení stálosti, skromnosti i pokory. "Ale umí zabrat. Má charisma, které dokáže kluky strhnout. Díky tomu si získal kabinu a díky tomu se postoupilo na Euro," uzavřel Kúdela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články