Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Skromný Bakoš: Nejsem hrdina, postoupil celý tým

Plzeň - Hrdinou postupu plzeňských fotbalistů do Evropské ligy se stal tradiční střelec z pohárových utkání Marek Bakoš, který ve 37. minutě vstřelil hlavou postupovou branku. Připsal si tak už svůj devátý zásah v osmém utkání předkol evropských pohárů.

Marek Bakoš (vlevo) přispěl k postupu nejvíce
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

"Limba (David Limberský) mi to krásně posadil na hlavu a já se jen soustředil na to trefit hlavou balon. Rozhodně se necítím jako nějaký hrdina, na útočníka hraje celý mančaft a kluci makali celý zápas na sto procent. O vítězství se zasloužili všichni stejně," řekl Bakoš novinářům. "Ale určitě je pěkné, že mi to tam v pohárech padá," dodal.

Nejtěsnější vedení domácí dlouho v poklidu drželi, ale v posledních deseti minutách se hosté z Lokerenu, hrající na hranici rizika, dostali do tlaku. "Závěr byl dramatický, protože bylo v našem pokutovém území několik závarů. I jejich gólman se vydal dopředu a všem na tribuně určitě zatrnulo. Stopeři to ale skvěle uskákali," chválil devětadvacetiletý rodák z Nové Bani.

Za postupem tým hnali i fanoušci, kteří znovu vyprodali plzeňský stadion. "Byl to těžký zápas. Atmosféra byla nádherně elektrizující. Povzbuzoval nás plný stadion a my jsme to cítili," řekl.

Duel byl o to těžší, že po celou dobu vydatně pršelo. "Mohli jsme ve druhém poločasu rozhodnout dřív z protiútoků, ale trochu nás na tom měkkém povrchu neposlouchal balon," připustil s tím, že právě kvůli dešti se ve druhé půli dopustil nešetrného skluzu a domácí příznivci se obávali, že by podobně jako loni s německým Schalke mohl putovat předčasně pod sprchy. "Byl to ode mě špatný zákrok, ale podle mě určitě ne na červenou kartu. Navíc ten hráč byl v pořádku," komentoval svůj zákrok oceněný žlutou kartou.

Svěřenci trenéra Vrby si tak i druhý ročník za sebou zahrají ve skupinové fázi jedné z evropských pohárových soutěží. "Spokojenost s postupem je obrovská. Celá Plzeň se těší na zápasy základní skupiny Evropské ligy, kde nás čekají tři domácí zápasy, a věřím, že si je se zaplněným stadionem užijeme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články