Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Škriniar před derby s Českem: Musíme jít za vítězstvím, nic jiného nám ani nezbývá

Jedině zisk plného počtu bodů proti Česku vede podle obránce Milana Škriniara k uchování nadějí Slovenska na postup v Lize národů. Přestože má teprve 23 let a společný stát nezažil, derby bývalých federálních partnerů vnímá velmi intenzivně. Navíc se může na hřišti v Trnavě potkat s někdejším spoluhráčem Patrikem Schickem. Přímý přenos utkání sledujte v sobotu od 14:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Milan Škriniar (vpravo) v utkání proti Anglii
zdroj: PA autor: Mike Egerton

"Zápas Slovensko - Česko je vždy derby, ať už je to ve fotbale, hokeji, nebo jiném sportu. To očekávám i teď. Myslím, že i lidé to jinak prožívají. Nebude to jen obyčejný duel, bude to o něco větší jako každé derby," řekl Škriniar a dodal: "Má být plný stadion, na což se velmi těšíme. Dlouho tu nebylo úplně vyprodáno, to bude určitě krásné. Myslím, že hrajeme i pro lidi v dobrý čas (15:00), takže to bude super."

Slovensko je v žebříčku FIFA o 21 míst výše, ale obránce Interu Milán nepovažuje svůj celek za favorita. "V minulosti byli možná Češi o něco výše, teď jsme na tom možná o něco líp my. Stále se to mění. Těžko říct, jestli se v těchto derby utkáních dá říct, kdo je favoritem. My se musíme dívat hlavně sami na sebe a musíme jít za vítězstvím," pokračoval Škriniar.

Slovensko v září stejně jako Češi ve tříčlenné skupině na úvod podlehlo Ukrajině, která má na kontě už šest bodů. "Určitě musíme jít za vítězstvím, už nám nic jiného ani nezbývá. Budeme se snažit vyhrát a pak uhrát další utkání tak, abychom ještě měli šanci na postup. Takže jen zisk plného počtu bodů nám může nějak pomoci," uvědomuje si rodák ze Žiaru nad Hronom.

Český celek proti Slovensku poprvé povede kouč Jaroslav Šilhavý. "Těžko říct, zda je to komplikace. Nemyslím si, že by s novým trenérem úplně změnili svůj systém. Vždy když přijde do týmu nový kouč, se všichni hráči chtějí ukázat v co nejlepším světle. To bude platit i teď," konstatoval Škriniar.

V italské lize působí tři čeští hráči - Antonín Barák, Jakub Jankto a Schick, s nímž Škriniar hrával v Sampdorii Janov. "Nejlépe znám Páťu Schicka, je to velmi šikovný hráč. Je výborně rychlostně vybavený, navíc jako každý levák je nepříjemný i z tohoto pohledu," uvedl.

"Kuba Jankto přestoupil do Sampdorie před začátkem letošního ročníku, s ním se až tak dobře neznám. Odehrál jsem proti němu dva necelé zápasy. Vím, že je to běhavý a bojovný typ hráče," zakončil Škriniar, o kterého se podle spekulací médií zajímá FC Barcelona.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články