Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Skotové: Duel s Českem nebereme jako odvetu za Rezkovu nasimulovanou penaltu

Praha - Fotbalisté Skotska neberou čtvrteční přípravný zápas na půdě českého týmu jako odplatu za poslední vzájemný duel ze září 2011. V klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy tehdy reprezentace srovnala na 2:2 v poslední minutě z penalty a ostrovní celek se hodně zlobil, že Jan Rezek svůj pád přifilmoval. Skotové dokonce požadovali pro českého hráče dodatečně disciplinární trest, ale neuspěli.

Rozhodující moment utkání Skotsko - Česko
zdroj: ČT24

"Neřekl bych, že je to odplata, to určitě ne. Už je to minulostí. Teď máme nový tým, nový cyklus, je to prostě nový začátek," řekl jeden z pamětníků tehdejšího zápasu záložník Darren Fletcher.  

"Česká republika je pro nás výzva. Je to skvělý tým, který se dostal na Euro. Chceme vyhrát a především udělat dojem na našeho trenéra," dodal dvaatřicetiletý středopolař.  

Zatímco Češi se chystají na letní Euro, Skotové na šampionát do Francie nepostoupili a nyní budují tým směrem k nové kvalifikaci mistrovství světa. "Mohl jsem vybrat snadné soupeře na přípravu, ale to jsem neudělal. Vybral jsem silné soupeře, abych zjistil, kdo jak na tom na téhle úrovni z našich hráčů je," řekl skotský trenér Gordon Strachan. 

 

Jeho týmu budou v Praze chybět především některé ofenzivní opory, ani český celek ale není kompletní. Scházejí dvě hlavní hvězdy kapitán Tomáš Rosický a brankář Petr Čech.  

"Žádný tým nestojí na jednom nebo dvou hráčích. Když jsem se díval na zápasy Česka, viděl jsem, že hraje skvěle. Češi sehráli skvělé zápasy proti Nizozemsku. Chceme se nechat prověřit zítřejším zápasem a vyzkoušet nové hráče. Samozřejmě by bylo skvělé Českou republiku porazit," dodal devětapadesátiletý trenér. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články