Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Skoti vyhráli v Lichtenštejnsku a přeskočili české fotbalisty

Vaduz - Fotbalisté Skotska si z Lichtenštejnska odvezli vítězství stavem 1:0, a dostali se tak před českou reprezentaci na druhé místo tabulky skupiny I v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. O tom, zda si zahrají baráž o Euro Češi, nebo Skoti, se rozhodne v úterý. Svěřenci Michala Bílka nastoupí v Litvě, skotský celek na půdě už jistých účastníků Eura, mistrů světa i Evropy Španělů.

Skotsko - Česko
zdroj: ČTK/AP

Ve Vaduzu dnes Skoti chtěli využít porážku českých soupeřů v páteční kvalifikaci v Praze na Letné se španělským favoritem. Od začátku měli na hřišti outsidera převahu a potřebný gól i klid jim dal ve 32. minutě útočník Mackail-Smith, který vyhrál vzdušný souboj s vyšším domácím obráncem Kaufmanem a hlavičkou zády k brance přehodil Jehleho.

I po změně stran byli skotští fotbalisté lepší, Huttonovu akci ale zastavil ofsajd a po další šanci hlavičkoval Bardsley u přední tyče těsně nad branku. V 69. minutě mohli vyrovnat Lichtenštejnci, jenže Haslerovu střelu po zemi gólman McGregor zneškodnil.

V závěru pak Skoti kontrolovali, a když jejich obrana v závěru pokryla i Polverinův útok, dostali se v tabulce o bod před Čechy a přiblížili se na jejich úkor účasti v baráži o Euro. Pokud ale nebudou bodovat ve Španělsku, českým fotbalistům bude stačit v Litvě i remíza. V případě bodové shody totiž mají lepší bilanci ze vzájemných utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články