Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Škoda, že nebudeme v nejsilnějším složení, ale věřím, že se nepoděláme, říká Šilhavý

Počítá ztráty, ale přesto věří, že postaví silný tým. Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nemá pro červnové zápasy v elitní skupině A2 Ligy národů proti Švýcarsku, Španělsku a Portugalsku kvůli zranění fotbalistů nejsilnější sestavu. Postrádat bude i elitního útočníka Patrika Schicka, záložníka Antonína Baráka, několik obránců a slávistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý počítá ztráty a povolal i Vlkanovu

"Co na to říct… Ty absence mě mrzí. Tyhle zápasy jsou svátek pro všechny, nejen pro nás, pro trenéry, pro hráče, ale i pro fanoušky. Vidět ty světové hráče a zahrát si proti nim. Z toho pohledu je mi až líto, že nemůžeme udělat ten tým co nejsilnější, z těch nejlepších hráčů," řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

"Ale je to realita, nenaděláme s tím nic. Věřím, že kluci, co jsou v nominaci, se dokážou porvat o dobrý výsledek a předvést dobrý fotbal," doplnil šedesátiletý bývalý trenér Slavie či Liberce.

Podle Šilhavého se žádný z hráčů neomluvil kvůli tomu, že je po skončení klubové sezony unavený a chce si odpočinout. "Každý, kdo byl nominovaný, chce reprezentovat," řekl Šilhavý, který na začátku května podepsal s vedením asociace novou smlouvu.

Reprezentanti si zahrají elitní skupinu Ligy národů poprvé a chtějí se v evropské fotbalové VIP společností udržet. "Chtěli bychom se v elitní skupině zachránit. Už to, že jsme tam postoupili, je obrovský úspěch. Jen je škoda, že ta konfrontace nemůže být se vším všudy, abychom byli v nejsilnějším složení. Už jsme hráli s Anglií, Brazílií, Belgií, na Euru. Takhle bych si to přál. Ale věřím, že i tak uhrajeme dobrý výsledek, že nebudeme podělaní," prohlásil Šilhavý.

Jeho svěřenci v červnu odehrají nezvykle hned čtyři zápasy. Dvakrát se Španělskem a jednou se Švýcarskem a Portugalskem. Šilhavý bude teprve řešit, jak mezi hráče zátěž rozloží.

"Zvažujeme to, ale do každého zápasu chceme postavit co nejsilnější mužstvo. Budeme se s klukama během srazu bavit, jak se cítí. Třeba Suk (kapitán Tomáš Souček) toho odehraje hodně. Nevím, jestli zvládne všechny čtyři zápasy, ale možná jo. Až v průběhu srazu se to bude nějak vyvíjet," uvedl Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články