Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Škoda na brankáře Ria Ave recept nenašel, Slavia remizovala 0:0

Praha – Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do 3. předkola Evropské ligy domácí remízou s portugalským celkem Rio Ave. Pohledný zápas před zaplněným stadionem v Edenu nabídl divákům celou řadu zajímavých příležitostí na obou stranách, ale ani jeden z brankářů míč za svá záda nepustil. Vidět byl především reprezentační útočník Škoda. Kýžený gól však nedokázal vstřelit ani on. 

Utkání Slavia Praha - Rio Ave
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia byla proti šestému týmu portugalské ligy aktivnější, nicméně střelecky se prosadit nedokázala. Jediný gól Milana Škody sudí neuznali kvůli předchozímu faulu. Kanonýr sešívaných měl blízko k brance i v 74. minutě, ale fantastickou robinzonádou jej vychytal brankář Cássio.

"To byl zázračný zákrok. Spíše náhoda, že to chytil," řekl po utkání trenér Dušan Uhrin. "Asi to vytáhnul dobře, já jsem se soustředil, abych hlavně trefil zařízení. Ale on se rychle přesunul a chytil to. Když to vezmu zpětně, víc než půlka brány byla volná," sypal si popel na hlavu Škoda.

Portugalci zahrozili po třiceti vteřinách střelou z dálky, kdy Ribeiro utaženou ranou protáhl Pavlenku. Bývalého brankáře ostravského Baníku následně prověřil i Novaise. Slávisté protivníka několikrát zatlačili, ve finální fázi ovšem postrádali jednoduchost soupeře. O šance se sami připravovali komplikovaným řešením.

Blízko skórování byl i přesto Van Kessel. Po Hušbauerově akci střílel uvnitř pokutového území nikým nehlídán, míč letící do sítě však na poslední chvíli zastavil obránce hostí. Z následného rohu poté Škoda lehce pohladil tyč.

Ve 29. minutě se útočné hvězdy domácích předvedly znovu. Van Kessel našel přesným centrem Škodu, jenže hlavička nejlepšího střelce Slavie z loňské sezony mířila jen do středu branky. 

Těsně před odchodem do kabin byl účastník evropského šampionátu úspěšnější. Po dlouhém nákopu brankáře Pavlenky efektně zakončil přes hlavu. Strážce hostující svatyně překvapil a skóroval, ale sudí jeho gól neuznali kvůli lehkému odstrčení obránce.

Milan Škoda střílí gól, rozhodčí jej však neuznal
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Já to viděl tak, že to faul nebyl, šel jsem do něj tělem, jen jsem si udělal prostor. Že bych ho nějak strčil nebo tak něco, to vůbec," uvedl Škoda. "Podle mě to byl regulérní gól," doplnil Uhrin.

Po změně stran Rio Ave přidalo a bylo častěji u míče. Bořil na poslední chvíli zabránil ve skórování Diásovi. Slavia hrozila zprvu jen brejky Van Kessela. V 67. minutě nicméně aktivní Škoda střelou z hranice šestnáctky prověřil připraveného Cássia, čímž odstartoval vytrvalý tlak sešívaných, který však kýžený gól nepřinesl.

"Škoda, že jsme branku nedali, ale jedná se o lepší výsledek, než kdybychom inkasovali. Je to otevřené. Když vstřelíme gól, tak budeme ve výhodě, ale uvidíme. Půjdeme do toho utkání stejně jako teď," zakončil kouč Slavie. 

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Rio Ave 0:0

Rozhodčí: Lapočkin - Lebeděv, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Hušbauer, Souček, Bořil - Tarantini. Diváci: 15 082.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija (80. Ščuk), Mihalík (59. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Rio Ave: Cássio - Nadjack, Roderick, Marcelo, Rafa Soares - Wakaso - Novais, Krovinovič (69. Guedes), Ribeiro (82. Tarantini) - Dias, Yazalde (58. Héldon). Trenér: Capucho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články