Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Skalák: Fyzicky se cítím dobře, hrát celý zápas by byl ale risk

Drammen (Norsko) – Úvodní duel 2. předkola Evropské ligy se Strömsgodsetem sledoval kvůli problémům s kolenem pouze z tribuny a musel strpět porážku svých spoluhráčů 1:2. Odvetu v Norsku by však Jiří Skalák rád absolvoval již na hřišti. Do utkání je připraven, ale zatím neví, jak dlouho na hřišti vydrží. "Naskočit můžu, ale ještě uvidíme, v jaké části zápasu to bude," řekl Skalák.

Ilustrační foto

Očekává se ale spíš, že Skalák do utkání naskočí až jako náhradník, a to v případě, že ho bude v honbě za obratem potřeba. Hraje se totiž na umělé trávě a byl by proto velký risk výrazněji zatěžovat jeho nedávno operované koleno.

"Fyzicky se na základ cítím, ale dlouho jsem teď nehrál, uvidíme, jak se rozhodne trenér. Hraje v tom roli i ta umělka. Hrát na ní 90 minut by byl risk. Doktoři říkali, že by se to koleno mohlo vrátit do špatného stavu, a to nechceme," vysvětlil.

Poslední čtyři dny však na umělé trávě se spoluhráči trénoval, aby si zvykli na rozdíl oproti přírodnímu povrchu, a koleno vydrželo. "Nebylo to ideální, ale nebolelo. Už se těším na normální trávu," dodal Skalák.

Klíčový hráč Mladé Boleslavi z minulé sezony měl na jaře výbornou formu, jenže koleno začalo zlobit, a na začátku května musel na artroskopickou operaci. Stihl se vyléčit včas, aby pomohl reprezentaci do 21 let na domácím mistrovství Evropy, jenže tam si zase způsobil otřes mozku, když tvrdě dopadl na zem.

Kvůli zdravotním potížím tak vynechal téměř celou přípravu. "Měl jsem následky toho otřesu mozku. Na dovolené se mi často točila hlava a nebylo to úplně příjemné. Teď už je hlava ale stoprocentně v pořádku," ujišťoval Skalák.

Proto věří, že už nebude muset zažívat pocity jako před týdnem, kdy musel spoluhráče sledovat jen z tribuny. "Tam jsem se vytrápil. Mrzelo mě, že přišlo tolik lidí a já nemohl hrát. Moc jsem chtěl klukům pomoct. Doufám, že už tohle nezažiju a nebudu na tribuně při takovém utkání," popsal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Strömsgodset

I přes domácí porážku 1:2 Skalák věří, že Mladá Boleslav má na to v odvetě vyhrát a přes Strömsgodset postoupit. "Já si myslím, že je to hratelné, protože měli okénka v obraně. Škoda, že jsme je nevyužili. Jejich tým je lepší dopředu. Vzadu to není ono, a když na ně vlétneme a budeme presovat, tak můžeme uspět," míní Skalák.

Jako problém nevidí ani to, že se hraje na umělé trávě. "Na umělce hrajeme celou zimu, není to komplikace. Spíš jen pro mě kvůli tomu zranění. Je to stejné, jen odskok míče není takový. To by pro nás mohlo být možná lepší, protože můžeme dávat míče za obranu, a balon tolik neodskočí. Uvidíme, jak to bude," dodal Skalák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články