Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Skácel končí v Southamptonu

Southampton - Český záložník Rudolf Skácel si může ihned hledat nové angažmá. Vedení anglického Southamptonu dnes oznámilo, že s devětadvacetiletým fotbalistou dál nepočítá, a přestože má smlouvu až do konce června, nebude trvat na jejím dodržení. Kdysi slavný tým má velké existenční potíže, které se podepsaly i na výkonech hráčů a v končící sezoně jej srazily na předposlední místo druhé ligy, které znamená sestup.

Rudolf Skácel
autor: Michal Doležal

Příští sezonu začne Southampton ve třetí lize, navíc s desetibodovým odpočtem kvůli vysokým dluhům. Skácel u toho už nebude, protože se stal volným hráčem. "Rozhodli jsme se neprodloužit smlouvu Ryanu Smithovi a uvolněn byl i Skácel," řekl trenér Mark Wotte.

O Skácelově odchodu se hovořilo už dlouho předtím. Vloni na jaře si vyžádal hostování v Hertě Berlín, aby měl možnost jet s reprezentací na mistrovství Evropy. Když chtěl zůstat v Německu natrvalo, klub jej ale nepustil, stejně tak nevyšel ani přestup do Ipswiche. Skácel se během letošní sezony musel adaptovat na levém kraji obrany, pak vypadl ze základní sestavy a nakonec sám oznámil, že v létě odejde jinam.

V Southamptonu patřil mezi nejlépe placené hráče, protože v týmu bezejmenných mladíků zbyl ještě z doby, kdy klub příliš nešetřil. Skácel přišel v létě 2006 za 1,6 milionu liber (asi 49 milionů korun) z Heart of Midlothian, předtím oblékal dres Panathinaikosu Atény, Olympique Marseille, Slavie Praha a Hradce Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články