Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skácel dal hattrick a vyjednává o nové smlouvě v Hearts

Edinburgh/Praha - V sobotu vstřelil hattrick proti St. Mirrenu a byl strůjcem vítězství edinburghských  Hearts. Nyní Rudolfa Skácela čeká vyjednávání o prodloužení smlouvy do konce sezony v jeho srdečním klubu. Skácel, který má platný kontrakt jen do konce ledna, je po víkendovém utkání, v němž režíroval výhru Hearts 5:2, zase obletovaným hrdinou a doufá, že ve svém oblíbeném klubu ještě minimálně půl roku zůstane. 

"Hattrick je hezká věc, ale důležitější pro mě je, že jsme uspěli jako tým. Vážně jsme odvedli dobrou práci a já jsem za to šťastný," citoval internetový server BBC Skácela, který byl ústřední postavou Hearts.

Tým z Edinburghu v duelu se St. Mirrenem prohrával 1:2, od třinácté minuty hrál v oslabení bez vyloučeného Zaliukase, ale nakonec slavil vysokou výhru. Největší zásluhu na velkém obratu měl právě dvaatřicetiletý Skácel, autor tří branek z 19.,64. a68. minuty. Hearts si tak upevnili třetí místo v tabulce, byť s velkou ztrátou na vedoucí duo velkoklubů Celtic a Rangers.

"Ale měl jsem i štěstí. Třeba při třetí brance, kdy moji střelu tečoval obránce. Někdy ho (štěstí) prostě potřebujete," uvedl Skácel, který letos ve skotské lize nastřílel už osm gólů. St. Mirren je pro něj zřejmě oblíbeným sokem, hattrick mu nasázel i v loňské sezoně krátce poté, co se do Hearts vrátil po pěti letech.

Hráči Hearts podle Skácela mohou děkovat i fanouškům, kteří tým hnali na zteč i za nepříznivého stavu. Dvanáct tisíc diváků bylo na sevřeném stadionu Tynecastle u vytržení, když jejich miláčci v čele se Skácelem soupeře ve druhém poločase drtili. "Tynecastle je prostě místo, kde cítíme velkou sílu z hlediště a žádnému soupeři se tady nehraje dobře. My jsme si to v sobotu užívali, atmosféra byla neskutečná," líčil Skácel.

Nerad si připouští možnost, že si v sobotu zahrál na stadionu Hearts naposledy. Na konci ledna mu vyprší aktuální smlouva a možná Hearts opustí. O Skácela už projevil zájem lídr třetí anglické ligy z Crawley, sedminásobný český reprezentant a mistr Evropy do 21 let z roku 2002 však věří, že se s vedením Hearts dohodne a minimálně do léta v klubu, kde zažil nejlepší období kariéry, zůstane.

"Uvidíme, co se stane v nejbližších dnech. Musím si sednout s lidmi z klubu a pobavit se tom, co bude dál. Za sebe můžu říct, že bych v Hearts rád zůstal aspoň do konce sezony. Snad najdeme řešení," uvedl Skácel. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články