Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sivok vyhlíží nové angažmá. Vrátí se do Sparty?

Praha - Rád by měl jasno o novém působišti co nejdříve, ale fotbalový obránce Tomáš Sivok je smířený s variantou, že červnové mistrovství Evropy může odehrát bez jistoty angažmá na příští sezonu. S návratem do Besiktase Istanbul, kde strávil poslední čtyři roky, už nepočítá. Rád by ještě zůstal v zahraničí, ale také si pohrává s myšlenkou vrátit se do pražské Sparty.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Klíčový zadák národního týmu se nebojí, že by mu starost o další angažmá narušilo koncentraci na Euro, které považuje za vrchol kariéry. "Všechno řeší můj manažer. Jsme domluvení, že až něco bude, hned mi zavolá. Já se soustředím jen na turnaj, na kterém mi hodně záleží. Poslední dva týdny s nároďákem mi pomohly k tomu, abych v hlavě neměl ty řeči o novém angažmá, které mě předtím pronásledovaly skoro dva měsíce," prohlásil osmadvacetiletý hráč.

Tomáš Sivok: "To, že nevím, kde budu hrát další sezonu, není úplně příjemné. Sám bych měl rád jasno co možná nejdřív. Ale počítám s tím, že všechno se může vyřešit až po mistrovství."

Sivok už považuje Besiktas za uzavřenou kapitolu. V istanbulském klubu, který trápí finanční potíže, mu skončila smlouva. A s novým vedením nenašel společnou řeč. "Muselo by se stát něco převratného, abych se tam vrátil," řekl Sivok. Preferuje setrvání v zahraničí, zájem o něj prý mají i další istanbulské velkokluby Galatasaray a Fenerbahce. Sivokův přesun z týmu jejich odvěkého rivala by však mohl vyvolat velké emoce. "Všechno je reálné," řekl Sivok vyhýbavě. "Vím, že fanoušci v Turecku takové přestupy vnímají velmi citlivě. Ti z Besiktase mi pořád říkají, abych nikam neodcházel."

Úplně prý nezavrhuje ani návrat do Sparty, o které vždy mluvil jako o svém milovaném klubu. "Nikdy neříkej nikdy, i když bych venku ještě něco rád odehrál. Ale platí to, co říkám dlouho. Do Sparty se jednou chci vrátit, pokud na to budu mít výkonnost," uvedl Sivok.

Jak se blíží evropský šampionát, otázku svého angažmá prý řeší čím dál méně. Sivok jede už na třetí velký turnaj a nemůže se ho dočkat, protože poprvé vyráží jako respektovaný člen základní sestavy. Zatímco na MS v Německu před šesti lety byl náhradníkem na tribuně a na Euru před čtyřmi lety si nezahrál ani minutu, nyní na něm kouč Michal Bílek staví. "Dřív jsem se na turnajích jen oťukával, ale stejně jsem byl šťastný, že jsme přičichl k té naší zlaté generaci. Hodně jsem se naučil a teď si snad na velkém turnaji zahraju," řekl Sivok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články