Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sivok si poranil koleno a proti Plzni si nezahraje

Istanbul - Fotbalový reprezentant Tomáš Sivok si na úterním tréninku Besiktase Istanbul poranil koleno a zítra tak nenastoupí v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti Plzni. Pokud se potvrdí podezření na přetržení předního zkříženého vazu, může být mimo hru několik měsíců. Důrazný stoper by tak chyběl i reprezentaci, kterou příští středu čeká přípravný duel s Lotyšskem a v září pak vstup do evropské kvalifikace. Se Sivokem přitom trenér Michal Bílek počítal jako s jedním z klíčových hráčů. "Je to smůla, jsem zklamaný. Ale třeba to nakonec nebude tak vážné," řekl Sivok, který se tolik těšil, jak si znovu zahraje proti svým krajanům z Plzně.

V reprezentaci ho na zápas s Lotyšskem nahradí jiný turecký krajánek Jan Rajnoch z Ankaragücü. S ním trenér Bílek počítal již do původní nominace, nakonec však dal přednost ofenzivním hráčům v čele s Jiřím Štajnerem.

Diagnóza ještě není přesně stanovena. Jisté je, že si šestadvacetiletý obránce či defenzivní záložník levé koleno pochroumal bez cizího zavinění. "Hráli jsme bago, a když jsem se chtěl odpíchnout, tak se mi noha zasekla v trávě," vylíčil Sivok.

S poraněným kolenem si už zažil své. Před pěti lety si přetrhl zkřížený vaz v pravém kolenu, nyní mu stejná diagnóza hrozí i na druhé noze. Hned v úterý v doprovodu lékařů Besiktase zamířil na první vyšetření magnetickou rezonancí, které však nebylo úplně průkazné. "Určitě prý není nic s menisky, poškození křížového vazu je tak padesát na padesát. Není jasné, jestli je přetržený nebo natržený," prohlásil Sivok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sivok si poranil koleno

Tomáš Sivok

"Já to tak mám pokaždé. Když se dostávám nahoru, vždycky dostanu nějakou ránu. Konečně jsem se chytil v reprezentaci a měl dobrou pozici v klubu, zase mě potká smůla. Nic s tím nenadělám. Je to osud a zlomit se nenechám."

Po dohodě s vedením Besiktase, v němž se chystal na svoji třetí sezonu, by měl v nejbližších dnech odjet do Prahy na další vyšetření. Pak by měla být diagnóza definitivní a bude určen také další postup. "Zatím je těžké něco předvídat. Už ale vím, že když se potvrdí přetržení vazu, čeká mě několik měsíců pauzy a dřiny. Ale zvládl jsem to už jednou, když jsem byl zraněný, zvládnu to i podruhé," řekl Sivok.

Přesto má od úterního večera po náladě. Těšil se na odvetu s Plzní, pak také na reprezentační sraz do Prahy a přípravný zápas s Lotyšskem v Liberci. Navíc cítil, že se dostává do slušné formy a podle všeho mu mělo patřit místo v základní sestavě Besiktase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články