Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sivok nakonec přeci jenom vábení z Izraele vyslyšel a jde do Maccabi Petah Tikva

Praha – Tomáš Sivok přeci jenom okusí izraelskou ligu. Kapitána fotbalové reprezentace získal izraelský klub Maccabi Petah Tikva, s nímž třiatřicetiletý stoper, který po devíti sezonách opouští Turecko, podepsal dvouletou smlouvu.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Thomas Eisenhuth

Rodák z Pelhřimova hrál sedm let za Besiktas Istanbul a dva roky za Bursaspor. Po konci smlouvy se rozhodl pro novou výzvu a zvažoval, kterou z nabídek přijme. Se čtvrtým celkem izraelské ligy jednal už minulý týden, ale zdálo se, že z dohody sejde. Maccabi však přes víkend přišlo s vylepšenou nabídkou a Sivok smlouvu podepsal.

Podle izraelských médií bude patřit k nejlépe placeným hráčům klubu, který skončil v uplynulém ročníku izraelské ligy na čtvrtém místě.

"V minulé sezoně skončili čtvrtí, což znamená, že mají dobrý tým. Po devíti letech v Turecku jsem potřeboval změnu. Byl jsem v Izraeli dvakrát a vždy to bylo příjemné. O životním stylu v Tel Avivu jsem slyšel jen dobré věci, což je pro mě důležité. Proto jsem se takto rozhodl," řekl Sivok.

V sestavě Maccabi by měl Sivok vytvořit stoperskou dvojici s Johanem Martialem, starším bratrem útočníka Manchesteru United Anthonyho. K týmu se má připojit v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články