Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sivok: Měli jsme to ukopat. Zápas jsme si prohráli sami

Reykjavík - Vlastní chyby stály podle Tomáše Sivoka za kvalifikační prohrou s Islandem 1:2. Podle jednatřicetiletého obránce měli hráči závěr duelu v Reykjavíku ukopat a nesnažit se "hrát na krásu". Postup na ME ale podle Sivoka má Česko stále ve svých rukou.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK autor: Kammermayer Milan

Hosty sice poslal do vedení v 55. minutě Bořek Dočkal, ale Aron Gunnarsson a Kolbeinn Sigthórsson v poslední půlhodině otočili skóre. "Když jsme vedli 1:0, tak jsme si nepohlídali standardku, byl tam nějaký odražený balon a druhý gól si dáme sami. Nevím, co k tomu dodat," řekl Sivok. "Nemyslím, že by měli zas tolik vyložených šancí, ale když je patnáct minut do konce, tak to musíme ukopat a nehrát fotbal. Myslím, že jsme si zápas trochu prohráli sami," přidal obránce Besiktase Istanbul.

Vítězné brance útočníka Sigthórssona ze 76. minuty předcházela nepovedená zpětná přihrávka, kterou mu v šestnáctce poslal záložník Lukáš Vácha. "On to neudělal naschvál a nikdo mu to nevyčítá. Chtěl to zahrát, abych to já kopl z jedné. Bohužel to bylo hrozně moc blízko, asi na metr, a šlo to vedle mě. Už jsem viděl, jak tam (Sigthórsson) běží. Ani jsem do skluzu nemohl jít naplno, protože kdybych ho trefil, byla by jasná penalta," popsal situaci Sivok.

Národní mužstvo neodčinilo březnovou domácí remízu 1:1 s Lotyšskem a propadlo se v kvalifikační skupině na druhé místo o dva body za Island. Třetí Nizozemsko po šesti zápasech ztrácí už jen tři body. "Mohli jsme už téměř slavit postup, teď jsme si to dvěma zápasy zkomplikovali. Ale stále to máme ve svých rukou. Kdyby nám někdo před začátkem řekl, že budeme druzí, tak to bereme asi všemi deseti. Máme před sebou důležitý dvojzápas, který musíme zvládnout," upozornil Sivok před zápasy v Lotyšsku a s Kazachstánem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Island - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články